Live på VG+ Sport i natt: Verdens beste fjærvektsbokser forsvarer VM-tittel

Meksikanske Emanuel Navarrete (26) skal forsvare WBO-tittelen i fjærvekt mot amerikanske Joet Gonzalez (28) på et stevne i San Diego natt til lørdag. Den og to andre kamper kan du se på VG+ Sport.

 • VG+, VG
Publisert Publisert

TV-sendingen starter kl. 05.00, og dette er de tre kampene som vises:

 • Super fjærvekt: Henry Lebron (13–0) mot Manuel Rey Rojas (21–5)
 • Weltervekt: Angel Ruiz (17–1) mot Giovani Santillan (27–0)
 • Fjærvekt om WBO-tittelen: Emanuel Navarrete – Joel Gonzalez

Stevnet kan du selvfølgelig også se i opptak på denne lenken – alt som kreves er VG+ Sport-abonnement.

Navarrete var tidligere WBO-mester i super bantamvekt og forsvarte tittelen fem ganger. Men da han slet mer og mer med å klare vekten, så rykket han opp en klasse og tok like godt WBO-tittelen der også.

– Jeg føler meg veldig sterk. Jeg har sett forandringer på kroppen min til det beste, og jeg tror denne divisjonen passer meg best. Jeg vurderer ikke å gå opp enda en vektklasse akkurat nå. Jeg fokuserer bare på kampen mot Joet, sa Navarrete på den siste pressekonferansen.

KNOCKOUTBOKSER: Emanuel Navarrete (t.v.) har 34 seirer og ett tap i karrieren. 29 av seirene har kommet på knockout. Dette møtet med Isaac Dogboe i 2018 endte med poengseier.
Les også

Nytt tungvektsdrama da Fury vant på knockout mot Wilder igjen

Gonzalez står med 24 seirer (14 på knockout) og ett tap i karrieren. Tapet kom da han gikk VM-kamp mot Shakur Stevenson for to år siden om den samme WBO-tittelen. Han slo tilbake med en sterk seier mot Miguel Marriaga i september i fjor, og får nå en ny tittelmulighet:

– Det er en tøff kamp. Navarrete har en stil som er veldig unik, og veldig vanskelig å finne ut av. Det er derfor han er en mester. Planen min er å ta med det beltet hjem, sa Gonzalez som er bosatt i Los Angeles og dermed bokser tilnærmet på hjemmebane.

Se opptak av forrige helgs tyske lettvektsoppgjør i kampen om IBO-tittelen:

Favoritten er uansett Navarrete. Han er rangert som den aller beste fjærvektsbokseren i verden akkurat nå, både av Ring Magazine og boxrec. Den 26 år gamle meksikaneren ble profesjonell allerede som 17-åring, og vant sine fem første kamper på teknisk knockout i løpet av fire måneder.

Hans eneste tap i karrieren kom på poeng i kamp nummer seks. Siden da har Navarrete vunnet 29 strake kamper, og bare fem av dem har gått tiden ut. Han har tatt VM-titler i super bantamvekt, og sikret seg WBO-tittelen i fjærvekt da han vant på poeng mot Ruben Villa i Las Vegas for ganske nøyaktig et år siden. Da måtte Villa ta telling to ganger i en fartsfylt kamp, og Navarrete vant på poeng med 114–112, 114–112 og 115–111.

Han forsvarte tittelen i april i år mot Christopher Dias, og var fullstendig overlegen i kampen som han vant på teknisk knockout i 12. og siste runde.

PS! VG+ Sport kommer til å sende boksestevner jevnlig fremover. 22. oktober vises tittelkampen mellom Oscar Rivas og Ryan Rozicki i den nye vektklassen bridgeweight.

Publisert
 1. Kampsport
 2. Boksing
BT anbefaler

– Mamma var så trist når vi dro, at hun ikke engang vasket vekk fingeravtrykk etter ungene på vinduene

Flere besteforeldre flytter etter barna.

Mest lest akkurat nå

 1. Her gjorde politiet sitt største dopingbeslag

 2. – Et vemodig farvel til Norges mest dysfunksjonelle by

 3. Bobilstans i tunnel på riksvei 13: – Senk farten og vis hensyn

 4. – Pappa seier at familien har klippekort på legevakta

 5. – Jeg er tromsøværing og vant til dårlig vær, men dette er Vestlandet på sitt verste

 6. Her møttes de for 15 år siden: – Jeg merker jeg blir litt salig av å være her