Hangeland med i Solbakkens team på landslaget

Brede Hangeland (39) går inn i en nyopprettet stilling i det norske landslagsapparatet.

TILBAKE: Brede Hangeland (t.v.), her på landslagstrening i 2014, blir en del av Ståle Solbakkens team. Til høyre: Mats Møller Dæhli. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Publisert Publisert

Den tidligere landslagskapteinen er hentet inn av Ståle Solbakken som spilleransvarlig. Rollen innebærer et særskilt oppfølgingsansvar for enkeltspillerne på A-landslaget både på og utenfor banen, samt kartlegging og oppfølging av aktuelle landslagsspillere og respektive klubber mellom samlingene, melder Norges Fotballforbund (NFF).

– Brede er prototypen på en landslagskaptein, som var med da vi nesten lyktes, som har stor respekt i gruppen og i Fotball-Norge, og som har fersk erfaring fra den garderoben. Det er veldig viktig å ha noen som vet hvordan det har vært nylig, i motsetning til resten av oss, sier Ståle Solbakken til VG.

Hangeland jobber for tiden som fotballekspert for TV 2. De siste årene har han vært tett på landslaget i rollen som Øyvind Alsakers sidekommentator. Kanalen melder at han skal jobbe for dem ut året.

– Sjansen til å jobbe med Norges beste trener og de beste spillerne i landet er en unik mulighet for meg. Jeg er stor fan av landslaget. Jeg har ekstremt lyst til at landslaget skal komme seg til mesterskap. Det var rett og slett en mulighet det ikke var mulig å si nei til, forteller Hangeland til TV 2.

Les også

Solbakken avskriver Rekdal som makker: – Ikke den typiske nummer to

Den tidligere stopperkjempen har ikke besvart VGs henvendelse.

I tillegg er det klart at Kent Bergersen blir Solbakkens assistent, mens Andrew Findlay er hentet inn som analytiker.

Bergersen og Solbakken har kjent hverandre siden tenårene da de spilte sammen for Grue IL i Hedmark. Han har tidligere vært trener for Drøbak-Frogn, Bodø/Glimt, Lyn, HamKam og Kvik Halden samt assistent i Aalesund.

– Det er surrealistisk. Det er stort. Jeg takker Ståle for tilliten, sier Bergersen til VG.

Findlay har fortid fra Manchester United, Manchester City og Wolverhampton. Senest jobbet han for Solbakken i FC København.

Han har ikke besvart VGs henvendelse.

NFF opplyser at Frode Grodås fortsetter i rollen som keepertrener på landslaget.

– Dette er et godt sammensatt støtteapparat med ulike spisskompetanser. Teamet er en blanding av kontinuitet og fornyelse, og har ulike styrker. Jeg er opptatt av å sette sammen egenskaper som skal bidra til å levere på treningsbanen, utenfor banen og mellom samlinger, forteller Ståle Solbakken.

Publisert
  1. Herrelandslaget fotball
  2. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Mest lest akkurat nå

  1. Person savnet etter eksplosjon i bolighus

  2. Én savnet og én reddet etter vannskuterulykke: – Han var våt og kald

  3. 39 nye smittede i Bergen

  4. – Verden var full av muligheter. Så gikk jeg fullstendig på trynet.

  5. Eirik spilte i Brann, Frankrike og Sogndal. Han sluttet for å følge en annen drøm.

  6. Norske Astrazeneca-tall skiller seg fra andre land: – Dette er et stort mysterium