Molde med sin sjette kamp på rad uten tap - tok viktig steg mot sølvmedalje

(Molde - Haugesund 3–1) Molde tok tre viktige poeng i kampen om andreplassen og Europa-spill i 2021.

  • Morten Asbjørnsen, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Molde dro opp en viktig seier av hatten da Haugesund kom på besøk søndag kveld. To forrykende åpninger på to omganger var nok til at de tre poengene ble igjen i Molde som gjør at de blåkledde fra Møre og Romsdal tok et skritt nærmere sølvet og dermed en Europacup-kvalifisering til 2021-sesongen.

Molde tapte sin siste kamp i oktober, og begge sine kamper i september. Men etter de tre tapene på rad, har det virkelig snudd i rosenes by. På de siste seks kampene har de nå fem seire og én uavgjort. Nå står Erling Moes menn med 53 poeng på 26 kamper. Bak dem ligger Vålerenga på 46 poeng (én kamp mindre spilt) og Rosenborg på fjerdeplass med 45 poeng på like mange kamper.

– Vi skal vinne de resterende kampene, og da blir det sølv. Det blir fokuset vårt, smiler Ola Brynhildsen til Eurosport etter kampen.

Målscoreren mener det var det beste laget som vant kampen søndag kveld.

– Vi styrer kampen fra start til slutt. Vi slipper inn på tull i starten, men så viser vi at vi er bedre enn dem gjennom hele kampen, sier Brynhildsen.

Les også

Glimt-stunt vekker oppsikt: – Dette er god humor

De første tolv minuttene av den første omgangen mellom Molde og Haugesund lignet et fyrverkeri på den første søndagen i advent. Etzaz Hussain åpnet ballet med en kanonkule i nettaket fra 18 meter etter syv minutter, før Haugesunds Peter Therkildsen utlignet fire minutter senere.

SEIER: Molde vant 3–1 hjemme mot Haugesund søndag kveld.

Utligningen holdt ikke lenge. Ett minutt senere gikk Molde i ledelsen igjen. Ola Brynhildsen fikk ball i beina, og fra en åtte meters hold plasserte han ballen via Thore Baardsen Pedersen og i mål.

Dermed var Molde i ledelsen for andre gang på tolv minutter, men så stoppet det opp. Resten av den første omgangen var langt fra like underholdende som de første minuttene, og dermed gikk lagene i garderoben etter halvspilt kamp på stillingen 2–1 til hjemmelaget.

I andre omgang tok det ikke mer enn fire minutter før Molde igjen kunne juble for scoring. Magnus Wolff Eikrem svingte ballen inn på et hjørnespark, og Haugesunds danske angriper Alexander Ammitzbøll sendte ballen i eget nett med kneet.

– Det er utrolig mange spillere foran meg og jeg ser ikke ballen. Plutselig faller ballen ned på kneet mitt, og så går den i mål, sier Ammitzbøll til Eurosport etter kampen.

– Jeg synes de er bedre enn oss i en mot en. Skal man opp hit og ta poeng, så må man være bedre enn det vi er i dag, forteller FKH-trener Jostein Grindhaug etter kampen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. FK Haugesund
  4. Fotball

Les mer om dette temaet

  1. Molde sjanseløse mot Arsenal - raknet igjen etter god første omgang

BT anbefaler

Kirken var full da Sunniva (23) ble bisatt. – Sterkt å høre hvor mye hun betydde for mange.

– Vi hadde et håp om at hun skulle overleve og at det skulle gå bra.