Lillebror Kitolano med nydelig scoring da tre brødre spilte samtidig

(Odd – Tromsø 3–0) For første gang siden 1999 var tre brødre på banen samtidig i en eliteseriekamp. Da tok yngstemann Joshua Kitolano (19) frem en drømmescoring, og sammen med tomålsscorer Mushaga Bakenga (28) stjal han showet.

 • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert

I august 1999 spilte Arild og Ørjan Berg for Bodø/Glimt mot broder Runar, som da var i Rosenborg.

Nesten 22 år senere sto brødrene Kitolano for den samme bragden. Joshua (19) og John (21) startet for Odd, mens storebror Eric (23) ble byttet inn for Tromsø i pausen.

Da ledet Odd 1–0 etter en sjansefattig omgang. Bakenga scoret fra kloss hold etter pasning fra Sander Svendsen da halvtimen var spilt.

Med tre brødre på banen fant altså lillebror Joshua frem godsakene fra familieskuffen i 54. minutt.

Han fikk ballen på egen banehalvdel, satte fart mot Tromsø-målet, dro seg fri fra storebror Eric og banket til fra over 20 meter.

DRØMMESCORING: Joshua Kitolano jubler etter at han har banket ballen i krysset og sørget for 2–0-scoringen.

Ballen føk opp i hjørnet til høyre for Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm. En fantastisk prestasjon, og nydelig timing for å score sitt første mål for sesongen.

– Hva skal jeg si ...? Det er det vanlige egentlig. Jeg setter den ti av ti når jeg får muligheten, men jeg gidder ikke å gjøre det så ofte for da blir det ikke så spesielt, sa 19-åringen med et lurt smil til Discovery.

– For å være helt ærlig så trodde jeg ikke på det selv. Jeg ble sjokkert. Skyter jeg sånn, så må jeg skykte oftere, la han litt blygere til.

I det 77. minutt ordnet Bakenga 3–0 med sin andre scoring for kvelden, og hans åttende totalt i Eliteserien denne sesongen. Bakenga scoret tre mål borte mot Brann for fire dager siden, og 28-åringen er i kanonform. Hans punktum for oppgjøret i Skien i kveld var et kontant skudd fra 16–17 meter helt oppunder tverrliggeren.

«DOBBEL-MUSH»: Mushaga Bakenga poserte med en «bestefar-hatt» han fikk av Kitolano-brødrene etter kampen. Bakenga scoret to nye mål mot Tromsø.

– Når «Josh» klarer å score på et langskudd, da skal jeg gjøre det også. Det var godt å se at den gikk inn, hvis ikke hadde jeg hørt om det skuddet hans i tre år, sa Bakenga til Discovery.

– Vi scorer noen fantastiske mål og vinner fortjent. Det er noen ville mål og kjempemoro, sa Odd-trener Jan Frode Nornes til Discovery.

– Jeg har sagt til Joshua i noen år nå at han skal tørre å skyte mer. Det håper jeg han fortsetter med. Han har mål i seg og det er det lille han trenger for å ta steget og bli en internasjonal spiller, la Nornes til og roste tomålsscorer Bakenga:

– Det han leverer for oss nå er helt unikt. Han driver med egen idrett om dagen, og vi er veldig glade for at han spiller her.

– Vi klarer ikke å håndtere det Odd kommer med. Det er skuffende at vi ikke er bedre forberedt på det som kommer. Det var vondt. Totalen her var ikke bra. Det var årsverste, dessverre, oppsummerte TIL-trener Gaute Helstrup til Discovery.

– Jeg prøver å stenge av så han ikke får vridd over der det er mye rom. Så fortsetter han å føre og får drømmetreff. Det der får han ikke igjen for å si det sånn, sa Eric Kitolano til Discovery om lillebror Joshuas scoring.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Odd
 3. Tromsø IL
 4. Fotball
BT anbefaler

«For en kamp av Brann. De dominerte fra start til mål.»

Sol, scoringer og stemning!

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. MC-ulykke på Voss: – Fremstår som alvorlig

 2. Feiringen ble avsluttet med et smell

 3. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

 4. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

 5. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.

 6. Oppunder 300 politi­oppdrag: – Det har vært særdeles travelt