«Derfor blir dette Branns høst»

KOMMENTAR: Ingen trenger å ta av. Men dette kan bli ordentlig gøy.

Publisert Publisert

Middels: Det er viktig å vinne også på dager der ikke alt stemmer. Det gjorde Brann mot Sogndal lørdag. Foto: Tor Høvik

  • Anders Pamer
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Lars Arne Nilsen opererer selv med et tankesett der han mener en tredel av kampene rett og slett må kriges i havn. Disse kampene står og vipper, og det er detaljer som avgjør dem.

Sogndal-kampen var en slik, og detaljen var Fredrik Haugens høyrefot. Den pisket et buet innlegg inn i feltet bak Sogndals forsvar, ballen traff kneet til Kristoffer Barmen og tre poeng ble igjen i Bergen.

De blir ofte det, poengene, og igjen så vi at akkurat den tryggheten Brann kjenner hjemme på Stadion ble avgjørende. For det ble aldri noe stress verken foran eller bak på banen, det var igjen noe selvfølgelig over Branns nokså marginale seier og det er like pussig som det er lovende.

Det er et faktum at Lars Arne Nilsens Brann-lag leverer gode høstsesonger. Det gjorde de i opprykksåret, da de kun tapte etter at opprykket var klart. Det gjorde de i fjor, da de kun tapte én gang på høsten.

Les også

Se Ballspark før og etter Brann-Sogndal

Nå er de i gang igjen.

Det kan det være flere årsaker til. Kanskje er Brann godt trent, kanskje favoriserer det naturlige gressunderlaget dem enda mer om høsten og kanskje får Brann betalt for det faktum at denne troppen opplever usedvanlig få lange skadeavbrekk. Kan hende er det også slik, som Lars Arne Nilsen selv har vært inne på, at hans spillestil er helt avhengig av at relasjonene mellom spillerne sitter.

Les også

Slik forklarer Barmen at han er Branns toppscorer

Relasjoner har jo en tendens til å bli bedre jo mer man relaterer …

Mye tyder altså på at Brann er et høstlag. Mye tyder også på at Branns spill igjen er på skinner etter en stygg motgangsperiode. Det finnes ytterligere tre årsaker til at jeg er ytterst optimistisk på dette lagets vegne foran resten av sesongen:

For det første er store deler av troppen i kampform. Kasper Skaanes, Peter Orry Larsen, Jakob Orlov og Amin Nouri har alle levert ferske bevis på at de er i slag. Det er små detaljer som gjør at de ikke starter kampene, men samtlige kan komme inn og bidra.

For det andre er Daniel Braaten formodentlig snart tilbake og kampklar. Alle som fulgte Brann i vår, vet hva han har å si for dette laget. Han tilfører en helt egen dimensjon.

Les også

Her har Barmen avgjort for Brann: Fortsatt Vestlandets fotbalkonger

For det tredje har Brann et ytterst interessant kampprogram. De skal riktignok både til Molde og Haugesund, men med ett annet og viktig unntak ser de resterende kampene overkommelige ut. For vi skal huske på at tiden der Brann agerer som de hjelpeløses hjelpere nå ser ut til å være over.

Unntaket er hjemmekampen mot Rosenborg, og jeg har allerede laget et rødt kryss i min kalender. Den kampen spilles 22. oktober. På Brann Stadion.

Jeg har ingen illusjoner. Jeg plages ikke av dagdrømmer. Jeg går ikke rundt og tror eller håper. Men det er altså et faktum at Brann igjen opplever flyt og at det ikke skal kladde så altfor mye oppe i Northug-land før akkurat det oppgjøret er en smule ekkelt. For Rosenborg.

Den kampen kan vi bare la ligge akkurat nå. Denne høsten virker uansett å bli ytterst lovende for Branns del, og det er selvsagt ikke Rosenborg som er målestokken for Brann. Det vil være aldeles glimrende å bli nummer to enda en gang.

Akkurat nå virker det å være oppnåelig.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Barmen ble Brann-helt i vestlandsderbyet: – Av og til er det kriging som gjelder for å vinne

  2. Sogndal-profilene føler seg snytt etter denne duellen

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering
  1. Lars Arne Nilsen
  2. Peter Orry Larsen
  3. Kasper Skaanes
  4. Amin Nouri
  5. Kristoffer Barmen