Håndballgutta banket Sverige i VM-oppkjøringen

Men landslagssjefen var fortsatt ikke helt fornøyd.

Landslagssjef Christian Berge og resten av håndballherrene jubler for mål mot Slovenia i en kamp i april.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Et ungt Norge fikk en kjempeåpning på kampen og slapp ikke inn mål før det var spilt seks minutter. Da reduserte svenskene til 1-4. Deretter kom de blågule gradvis bedre med i kampen, noe som til slutt ga ledelse til pause med 14-12. Over i annen omgang var Norge igjen tilbake på høygir. Da tok det hele 14 minutter før svenskene fikk sitt første mål for omgangen. Det ga Norge et forsprang Sverige aldri klarte å ta igjen og seier med fire mål.

— Det er en varierende kamp. Det er noe som er bra, men noe som må gjøres bedre. Det er bra å ha noe å jobbe med, oppsummerte landslagssjef Christian Berge til NTB.

— Vi slipper oss ikke nok løs i kampen, la han til.

Sagosen god

Til tross for at Norge lå under med to mål til pause, var det lovende takter i det norske laget. Sander Sagosen sto fram og noterte seg for fire scoringer i kampen. Det gjorde han til lagets toppscorer sammen med Espen Lie Hansen.

— Han (Sagosen) gjør en bra kamp. Han er stabil bakover og tøff i angrepsspillet. Han styrer det som skjer framover på en bra måte, sa Berge.

Det var tydelig at svenskene slet med å komme i gang i begge omgangene. Sveriges landslagstrener Ola Lindgren la ikke skjul på det etter kampslutt.

— Det ble vanskelig etter den dårlige starten i annen omgang. Det finnes en del å utbedre før neste kamp, sa Lindgren til svenske TV 4. ## Venter mer fysikk

Den svenske landslagssjefen sendte et ungt og urutinert mannskap i ilden mot Norge. De samme gutta skal få bryne seg på Norge igjen torsdag. I den tredje og siste oppkjøringskampen før viktige VM-kvalifiseringskamper mot Østerrike skal Norge møte Tyskland.

Dobbeltoppgjøret mot Østerrike spilles 7. og 12. juni. Der venter Christian Berge at Norge må bryne seg på mer fysikk i motstanderlaget.

— Sverige stiller ungt, men med mange dyktige spillere. Mot Østerrike vil det bli mer fysikk, sa han. (©NTB)

Publisert