Brann selger stortalentet til Nederland

Emil Hansson (17) er klar for Feyenoord.

TIL NEDERLAND: Agent Stig Lillejord og Emil Hansson på torsdagens Brann-trening.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den lille, norsksvenske teknikeren signerer U-kontrakt med storklubben, som han har blitt fulgt av i årevis og vært på flere treningsopphold med — senest i sommer.

— Vi er i dialog og det kan nok skje ting innen kort tid, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt.

Torsdag formiddag er Emil Hansson til stede på Branns trening. Det er også spillerens rådgivere, Stig Lillejord og Bent Raknes, samt bestefar Jan Hansson. Han var assistenttrener i Brann på 90-tallet.

SISTE TRENING: Torsdag formiddag er Emil Hansson til stede på Branns trening. Det er også spillerens rådgivere, Stig Lillejord og Bent Raknes, samt bestefar Jan Hansson. Han var assistenttrener i Brann på 90-tallet.

Lillejord sier følgende om overgangen:— Det er rett for Emil å gå til Feyenoord fordi det å spille 3. divisjon med Brann 2 ikke er tilfredsstillende. Det er en klubb som kjenner ham fra mange år tilbake. Feyenoord har hatt ham på flere treningsopphold og sett at han har utviklet seg ved å trene med Branns A-lag. De vil i første omgang gi ham en rolle på reservelaget.

Les også

Huseklepp ba om å få spille for Branns andrelag

Dermed er Brann-tiden til et av klubbens mest omtalte talenter de siste årene over for nå.

Slet med spilletid

Torsdag formiddag er Emil Hansson til stede på Branns trening. Det er også spillerens rådgivere, Lillejord og Bent Raknes, samt bestefar Jan Hansson. Han var assistenttrener i Brann på 90-tallet.

Emil Hansson slet med spilletid både under Rikard Norling og nå i senere tid under Lars Arne Nilsen.

Den offensive midtbanespilleren viste seg for første gang frem for Brann i februar i fjor, under A-lagets treningsopphold i Spania.

Emil Hansson forlater Brann.

Da viste han prov på teknikk og fart, og spilleren ble lenge regnet som «the next big thing» i norsk fotball sammen med den daværende Strømsgodset-spilleren Martin Ødegaard.Nåværende Brann-speider Lars Tjærnås sammenlignet Hansson med Erik «Myggen» Mykland etter en treningskamp mot Aalesund, men 2014-sesongen forløp uten at tenåringen fikk spilletid for Brann.

Kunne fått mer penger

I vinter kunne Brann innkassert opp mot 3,5 millioner kroner for Hansson ved å selge ham til nederlandske Twente. Da takket Brann blankt nei til budet, fordi Rune Soltvedt, Rikard Norling og resten av Brann-apparatet ønsket å se om han kunne slå ut i full blomst i Bergen. Nå selges han, etter det BT erfarer, for under en halv million kroner.

TAKKET AV I BERGEN: Emil Hansson og rådgiver Bent Raknes på torsdagens Brann-trening. Nå reiser unggutten til Nederland.

— Vi ønsker å se hvordan det bærer avgårde med ham, vi har lyst til å se hvor mye han kan blomstre for oss, uttalte Soltvedt til BT 6. februari år.Det klarte aldri spilleren, og nå selges ham for langt mindre enn han varverdt i vinter.

Brann skal likevel ha sikret seg muligheten til å hente spilleren tilbake for samme overgangssum dersom han ikke blir en hit i Rotterdam-klubben. Brann mottar også langt større summer dersom han spiller A-lagsfotball for klubben Hansson nå signerer U-kontrakt med. I tillegg skal Brann ha sikret seg en videresalgsprosent.

Emil Hansson har vært på banen i to serie- og fire cupkamper denne sesongen.

Publisert: