Sjekk amerikanerens skamløse Brann-frieri!

— Jeg ville elsket å spille her, sier Alex Horwath etter sin første trening på Nymark.

TESTET SEG: Alex Horwath gjennomførte tirsdag ettermiddag en individuell treningsøkt med keepertrener Dan Riisnes. Foto: Vegar Valde

  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nymark (BT.no): Den Brann-aktuelle keeperen Alex Horwath (27) gjennomførte tirsdag ettermiddag en individuell treningsøkt med keepertrener Dan Riisnes.

Økten, som besto av masse skuddstopping, fant sted på Nymark-feltet utenfor Brann Stadion, med keeperen ikledd rød Brann-jakke.

Etterpå snakket han til BT om sin lyst etter å bli Brann-spiller.

— Det er opp til dem, men for meg er dette en plass jeg ville elsket å være på. Det er en stor klubb jeg ville nytt å spille for. Jeg tror det ville passet bra, sier Horwath.

Han fikk nyss om interessen fra Brann via agenten sin for et par uker siden.

— Jeg hadde bare en ettårskontrakt med klubben min (Ljungskile i Sverige), og var klar for å flytte på meg. Da dette kom opp, kilte det interessen min, sier Horwath.

Hans frieri til Brann og Bergen er nesten grenseløst:

— Jeg ønsker definitivt å være her. Det er en nydelig by, tross alt dette regnet, og det er en stor klubb. Jeg tror det vil være morsomt og en stor utfordring å forsøke å få laget tilbake dit det skal være.

Har et godt år bak seg

Under tirsdagens lille treningsøkt, var Horwath hele tiden i dialog med keepertrener Riisnes, mens trener Rikard Norling og flere fra støtteapparatet fulgte med fra sidelinjen.

— Vi har ham inne for vurdering, for å treffe ham og presentere hva vi står for. Jeg kjenner ham tilstrekkelig bra til å være trygg på at det er rett å ha ham her nå. Han gjorde et bra inntrykk her i dag, sier Norling om keeperen.

Treneren har kjennskap til Horwarth fra sistnevntes tid i den svenske nivå to-klubben Ljungskile. Horwarth sto for dem i 2013 og imponerte stort i en sesong som nesten endte med opprykk.

— For meg personlig var det et godt år. Det var mitt første i Europa og for meg var det fint å få oppleve en ny side av fotballen.

Norlings beskrivelse

Svensken beskriver keeperens kvaliteter slik:

— Referansene om ham er stort sett bare gode, fra over alt han har vært. Han er en atletisk målvakt. Tross sin alder - 27 - er han fortsatt i utvikling. Han har en veldig god sesong bak seg, med en imponerende statistikk (Ljungskile slapp inn 25 mål på 30 kamper). Så han er en interessant spiller.

Horwath ankom Bergen mandag, og ble hentet av fungerende sportssjef Rune Soltvedt på Flesland. Enn så lenge er det usikkert hvor lenge Horwath blir i Bergen.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som keeper?

— Jeg er god til å organisere, jeg er veldig verbal og snakker hele tiden. Jeg er rask på streken og liker å gjøre ting enkelt og rent.

Journalist Henrik Lundbjörk dekker Horwaths fjorårsklubb Ljungskile tett for Bohusläningen. Han sier det har vært et mål for Ljungskile å få med keeperen videre.

— Hans status har vært uklar, men det har vært ført samtaler og Ljungskile har hatt store forhåpninger om å forlenge med ham. De ønsker absolutt å ha ham med videre, sier Lundbjörk til BT.

Publisert
  1. Eliteserien
  2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Amerikansk keeper kan bli Brann-spiller

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Brann spilte «hemmelig» internkamp. Nå gir treneren midtstoppertalentet en utfordring.

– Mine ambisjoner er uendret, sier Ole Martin Kolskogen.

LES SAKEN