Venter bud på Skålevik i sommervinduet

Nest-Sotra åpner for å selge sin toppscorer dersom tilbudet er godt nok.

HAR IMPONERT: Steffen Lie Skålevik (i grønt) har scoret nest flest mål i 1. divisjon denne sesongen. Det til tross for at han spiller på divisjonens dårligste lag. FOTO: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

På den siste dagen av det internasjonale overgangsvinduet i vinter, kom den danske superligaklubben Hobro med et millionbud på Nest-Sotras toppscorer Steffen Lie Skålevik. Nest aksepterte budet, men de personlige forhandlingene strandet.

I stedet valgte Skålevik, som er oppvokst på Liaskjæret, å forlenge kontrakten med Sotra-klubben. Avtalen strekker seg ut 2016. Siden den gang har Skålevik bøttet inn mål. For et Nest-Sotra-lag i motgang, har han scoret åtte mål på de tolv første kampene. Kun Sandnes Ulfs Pontus Engblom har flere i 1. divisjon med sine ni.

Hans åtte scoringer utgjør også hele 44 prosent av Nests 18 scoringer så langt denne sesongen.

Om interessen for 22-åringen var stor før sesongen, må den være gigantisk akkurat nå.

— Han har scoret åtte mål for laget som ligger sist på tabellen, så jeg kan ikke skjønne annet enn at det finnes interesse fra større klubber. Men jeg har ikke hørt noe konkret ennå, sier Nests daglige leder, Michael Flyvholm.

- Tenker ikke på det

Selv har ikke sotrastrilen tenkt noe særlig på sommerens overgangsvindu, som åpner i juli.

STORSCORER: Steffen Lie Skålevik (i midten) er Nest-Sotras toppscorer. Her feirer han med Marius Wichne (til venstre) og Joakim Hammersland.

— Jeg må bare fortsette å gjøre jobben min for Nest-Sotra, så kommer det kanskje noen muligheter senere. Foreløpig er det ikke noe jeg har tenkt særlig på, sier Skålevik. - Du var nære ved å bli solgt før sesongen. Hvordan opplever du interessen rundt deg nå?

— Jeg har hatt en grei vårsesong, men jeg vet ikke hva det har betydd for interessen. Jeg har i alle fall ikke hørt noe konkret, sier Skålevik.

I et intervju med Bergens Tidende tidligere denne uken uttalte Branns sportssjef Rune Soltvedt at Skålevik var et av navnene de hadde på blokken. Det synes den tidligere Brann-junioren bare er kjekt.

— Det er alltid gøy med interesse, sier han kortfattet før han forteller om en lyst til å prøve seg på et høyere nivå.

Agenten bekrefter interesse

Skåleviks agent, Stig Lillejord, bekrefter at interessen for spissen er stor.

— Gode prestasjoner avler oppmerksomhet, og Steffen har levert gode prestasjoner for divisjonens dårligste lag, sier agenten, som mener Nest-spilleren har kvaliteter som bør være interessante for flere toppklubber i Skandinavia.

— Han er en spiss som er god både feilvendt og i bakrom. I tillegg har han en entusiasme og energi i spillet sitt. Han blir lagt merke til, sier Lillejord.

- Kan han forsvinne fra Nest-Sotra allerede i sommer?

— Det er for tidlig å konkludere med. Om en klubb ønsker ham, må det også være den riktige klubben å gå til. Det var, for eksempel, ikke den riktige klubben som kom med et tilbud i vinter. Steffen har trygge og gode rammer der han er nå, så vi har ikke hastverk.

Les også

Skålevik hadde troen på seier etter tre baklengs

Åpner for salg

Dersom interessen rundt Skålevik skulle kulminere i et konkret bud, vil Nest-Sotra åpne for å la toppscoreren forlate klubben i sommer.

— Vi får vurdere et eventuelt salg om det skulle dukke opp noe, men vi har ikke satt oss ned for å prate om et salg, akkurat, sier Flyvholm.

- Dere aksepterte et bud på én million før sesongen. Har verdien hans forandret seg det siste halve året?

— Det kan godt være. Han forlenget jo kontrakten med oss også, sier dansken, som påpeker klubben ikke er i en økonomisk situasjon som tvinger dem til å selge den brennhete spissen.

- Verdt mer enn en million

— Vi har aldri budsjettert med spillersalg og vi er heller ikke noen økonomisk krise. Et spillersalg vil eventuelt kun komme som en bonus, sier han.

- Hva må til for at dere skal selge?

— Kommer det noe interessant fra høyeste nivå, så må vi se på det. Men vi kommer ikke til å selge ham til Åsane, for å si det sånn, sier Flyvholm, som legger til at Skålevik er av stor verdi for klubben.

— Vi har nesten mer bruk for Steffen enn en million kroner, for han er umulig for oss å erstatte. I tillegg til å være en god målscorer som er vanskelig å spille mot, er han også en ekte stril som kjenner kulturen her ute.

Publisert: