Åsane-spissen hadde ikke scoret siden april

— Det veier opp for mye å score på Stadion, smiler Niklas Lerpold.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Han scoret tre mål på de fire første kampene, og kunne se ut til å bli en hit i årets 1. divisjon. Så ble det helt stille rundt Niklas Lerpold. Åsane-spissen startet kamp etter kamp, men måtte se helt tilbake til april for å finne sist scoring.

BALLSPARK:LAST NED I ITUNES HER!

Til kampen mot Hødd søndag var han plassert på benken av trener Kjetil Knutsen, og også til lokalderbyet på Stadion onsdag kveld var Lerpold vraket. Da andre omgang startet, ble han byttet inn for Geir André Herrem, og etter bare ni minutter på banen sendte Lerpold Åsane opp i 2-1. VIDEO: SE MÅLET ØVERST I SAKEN.

LES OGSÅ: Nest-treneren: — Det er en skandale

- Sitt livs opplevelse

— Som spiss er det ingenting som er verre enn å ha måltørke, og jeg er den første til å erkjenne at jeg ikke har levert nok scoringer. Men når du scorer på Stadion foran 13.000, veier det opp for mye, smiler Lerpold.

— Det var skikkelig deilig å få den scoringen, og så fikk jeg den jo den like ved bortefansen også. Ganske mange i garderoben vår har hatt sitt livs opplevelse på fotballbanen.

LES OGSÅ: "Merkelige valg"

Han forstår godt at Knutsen har valgt ham bort etter å ha fått tillit i lang tid.

— Du vil aldri sitte på benken, men vi har en stor og bred stall. De som har fått sjansen, har fortjent den og tatt den, så alt i alt synes jeg det var rettferdig.

- Positiv kurve

Trener Knutsen håper at denne scoringen får Lerpold skikkelig i gang igjen.

— Niklas har så enormt mye i seg, men han har ikke vært helt der vi håper i det siste. Da kan det av og til være godt å se ting utenfra og komme inn som innbytter. Da tar du av litt press, sier Knutsen.

— Jeg bestemte meg tidlig for at han skulle komme inn, for det var et kampbildet som passet ham. Det er gøy at han scorer, for i fotball er det mye mentalt.

LES OGSÅ: Debutanten viste hvorfor han ville til Brann

Lerpold skulle så gjerne blitt matchvinner, men utlikningen fra Ruben Kristiansen i det 82. minutt ødela.

— Følelsen er veldig todelt nå. Satt i perspektiv er det bra å komme til Stadion og ta ett poeng, men det er bittert når de utliknet så sent, sier Lerpold.

— Vi er laget i nedrykksstriden med mest positiv kurve nå, og håper at listen er lagt for hvilket nivå vi skal være på, sier spissen.

Publisert: