Overgangen bekreftet: Nå er han ferdig i Brann

— Det har vært tungt for ham, sier Branns sportssjef.

Viljar Vevatne er klar for Sandnes Ulf.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

BRANN STADION: Viljar Vevatnes (21) overgang fra Brann til Sandnes Ulf er bekreftet.

Les også

Nilsen: - Det var fyrverkeri og mange gode prestasjoner

Les også

"Ting tyder på at Nilsen er en trenerkapasitet helt utenom det vanlige"

Les også

Hør Doddo døpe Brann-treneren «Kong Gud»

— I dette tilfellet er det mest rett for Viljar. Det går på manglende spilletid, han har spilt veldig lite siden han kom for et år siden. Det har vært tungt for ham og han hadde et sterkt ønske om å få sjansen når det kom en klubb på banen , sier Brann-sportssjef Rune Soltvedt til BT.

Etter det Aftenbladet kjenner til, kommer Vevatne gratis fra Brann. Samtidig skal klubbene ha inngått en avtale om at Sandnes Ulf betaler et mindre beløp dersom de rykker opp til eliteserien.

Stadion-toppen sier det ikke er noe å utsette på Vevatnes innsats i Bergen.

— Han har stått på. Viljar kom til en stor klubb, ble med opp til et nytt nivå i eliteserien og er en veldig bra spiller. Jeg vil skryte av ham og si at Sandnes Ulfabsolutt har gjort noe smart med å hente ham.

Brann signerte først Vevatne fra 1. januar 2016, da kontrakten hans med gamleklubben Bryne var ute, men valgte deretter å kjøpe ham løs før tiden. Det kostet Brann i underkant av en halv million kroner, en sum Brann ikke får igjen når Vevatne nå drar videre.

Ble nesten aldri brukt

I formiddagstimene mandag ble de aller siste detaljene i avtalen spikret. Vevatne var ikke til stede på Branns mandagstrening, men er med på en økt hos sin nye klubb. Spilleren har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Vevatne fikk nesten ikke tillit i det hele tatt hos Brann-trener Lars Arne Nilsen. Etter kjøpet for et år siden har Vevatne spilt 105 minutter i 1. divisjon og cupkampen mot Førde i vår.

- Hvorfor ble overgangen hans til Brann mislykket, Soltvedt?

— I forkant håper du jo at ting skal gå bra. Jeg har før sagt at saken med Viljar ble spesiell, fordi vi hentet Ruben (Kristiansen) like etterpå, fordi vi var skjøre i backposisjonene etter å ha solgt Erdin Demir. Så har Ruben vært veldig god for oss, og gjort det vanskelig for Viljar å ta plassen i posisjonen, sier Soltvedt.

I Sandnes Ulf er den gamle Brann-helten Bengt Sæternes hovedtrener. Til klubbens nettsider uttaler Sæternes seg om sin nye spiller.

- Vi ser på Viljar som en spiller med et stort utviklingspotensial.For oss var det veldig viktig at dette ble en permanent overgang, og ikke noe kortsiktig. Vi ønsker at han skal få tid til å finne seg til rette hos oss ,sier Sæternes.

- Med tungt hjerte

- Har Vevatne fått gode nok sjanser i Brann, Soltvedt?

— Ja, nå har han vært her et år. Spillere som ikke spiller vil kanskje mene noe annet. I en klubb som Brann mener vi at du får spilletid som fortjent, det er uavhengig av Viljar. Det er viktig for oss å ha mange gode spillere og tøff konkurranse, men vi er nødt å være løsningsorienterte når spillere har lite spilletid, sier Soltvedt.

- Er det med tungt hjerte dere innser at dette ikke ble bra?

— Ja, det er en fin gutt. Vi håpet det skulle bli bra, men fotballens mekanismer er sånn at man må komme seg videre når det ikke går. Sånn er det bare.

Brann-trener Nilsen var mandag ikke til stede på lagets trening.

BT kommer med mer.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk