Brann-spiller svært nær ny klubb

Etter et år er Brann-karrieren snart over.

PÅ VEI UT: Viljar Vevatne (til v.) er svært nær en overgang fra Brann til Sandnes Ulf i hjemfylket. Her på trening med Daniel Braaten under La Manga-treningsleiren i februar. Foto: Bjørn Erik Larsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

BRANN-AALESUND 6-0

Brann Stadion (BT): Brann-spiller Viljar Vevatne (21) er svært nær en overgang til 1.-divisjonsklubben Sandnes Ulf.

Etter det BT kjenner til gjenstår bare ørsmå detaljer før Vevatne-overgangen blir klar. Trolig blir den bekreftet innen få dager.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, ønsker ikke å kommentere saken. Sandnes-Ulf-sjef Tom Rune Espedal har ikke besvart BTs henvendelse fredag kveld.

Vevatne ble enig med Brann for nøyaktig et år siden. Talentet hadde markert seg i 1. divisjon, og med utgående kontrakt ble han først signert av Brann fra 1. januar 2016. Siden betalte Brann rundt 400.000 kroner for å få Vevatne til Bergen umiddelbart.

Les saken fra ett år tilbake: Slik ble han enig med Brann

På Stadion ble Vevatne raskt utfordret, og utkonkurrert, av Ruben Kristiansen, som ble hentet inn kort tid etter. Lars Arne Nilsen har gitt Vevatne minimalt med tillit. Denne sesongen har rogalandskaren kun vært med i to kamptropper. I fjorårets 1. divisjon ble Vevatne bare brukt i 105 minutter. Med cupkampen mot Førde, ender Brann-karrieren hans med tre A-lagskamper.

Allerede etter fjorårssesongen var det aktuelt for Brann å leie Vevatne ut. Rune Soltvedt har tidligere vært tydelig på at signeringen av Vevatne slo uheldig ut.

— På tidspunktet vi hentet Viljar, så vi ingen andre alternativer. Så rett etterpå, kanskje en uke eller ti dager, ble Ruben Kristiansen (som også er venstreback) tilgjengelig for oss på en veldig god avtale. Så hentet vi Ruben. Det var ekstremt dårlig gjort av oss som klubb og meg som leder, sa Soltvedt på et medlemsøte tidlig i juni.

Viljar Vevatne var ikke i Brann-troppen som valset over Aalesund med 6-0 på Stadion fredag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk