Tårevåt Murray forsvarte OL-gullet i tennisthriller

Briten Andy Murray forsvarte OL-gullet i tennis da han beseiret argentineren Juan Martin del Potro i finalen.

Publisert Publisert

UTMATTELSE: Andy Murray forsvarte OL-gullet sitt på Centre Curt i Rio. Foto: KEVIN LAMARQUE, REUTERS

RIO DE JANEIRO: I en svært utmattende maratonkamp på litt over fire timer var det briten som kunne juble for seier 3-1 i sett.

Murray vant med settsifrene 5-7, 6-4, 2-6 og 5-7. Finaleseieren gjorde at Andy Murray ble den første tennisspilleren med to singel-gull i OL.

Kampen var tett og svært spennende hele veien. Det var en heseblesende og fantastisk Murray vant set det første settet, del Potro kom sterkt tilbake i det andre, Murray var suveren i det tredje og brukte en time og 12 minutteren på å knekke argentineren i det fjerde og siste settet.

Etter kampen var spillerne så slitne at de knapt klarte å stå på føttene. Skotten Murray ga motstanderen en real bamseklem ved nettet da dramaet var over.

Så satte Murray seg på stolen og gråt. Han hadde klart å forsvare seieren fra London-OL i 2012. ## Del Potro overrasket alle

TAKK FOR KAMPEN! Juan Martin del Potro gratulerte sin overmann Andy Murray. Foto: MARCOS BRINDICCI, REUTERS

Juan Martin del Potro har slitt mye med skader de siste årene og var nummer 141 på verdensrankingen før OL-turneringen startet.

Men han traff bra med formen. Del Potro sendte favoritten Novak Djokovic tidlig hjem fra OL. I semifinalen møtte han Rafael Nadal. Også det ble en kraftprøve, som argentineren til slutt vant.

I finalen så han fryktelig kjørt ut lenge, men gravde frem krefter ingen trodde at han hadde.

Likevel var Andy Murray den sterkeste og vant en en veldig god OL-finale.

Japanske Kei Nishikori vant OL-bronsen. Han beseiret Rafael Nadal i bronsefinalen.

Publisert