Northug er sikker på å ta igjen Vylegzjanin og Cologna

<p>Skiesset snakket igjen onsdag.</p>

SNAKKET IGJEN: Etter sprinten tirsdag ville ikke Petter Northug si et ord. Onsdag snakket han igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

TOBLACH (aftenposten.no): 1 minutt og 49 sekunder. Så mye ga trønderen til et samlet norsk pressekorps utenfor skistadion i Toblach.

Så var seansen over. Og vi ble litt klokere. Northug var fornøyd med å komme til semifinale i sprinten i Sveits første nyttårsdag. Han er helt sikker på å hente de ni sekundene på Maxim Vylegzjanin og Dario Cologna med en gang. Og at gode ski og samarbeidsvilje vil avgjøre om trioen har fått et stort nok forsprang før de tre siste etappene av årets Tour de Ski.

— Jeg sitter med en bra følelse. Det gikk bedre og bedre ut over dagen og jeg kom meg til en semifinale. Det var det viktigste, for da fikk jeg med meg 36 bonussekunder , sa Northug.

Taus etter sprinten

Han var helt taus overfor pressen etter sprinten. Den eneste kommentaren ga han via sin egen blogg. Men det var en kamplysten og blid Northug som satte av snaue to minutter onsdag formiddag. Og han er forventningsfull før torsdagens 35 kilometer lange etappe mellom Cortina og Toblach. Det var på den etappen han ble smurt bort og fratatt muligheten til å vinne Tour de Ski i fjor.

— Det blir et magadrag i starten og så får vi se hvordan det blir å ligge i gruppe med Vylegzjanin og Dario. Vylegzjanin er kanskje den russeren som tenker mest i fellesstarter og sikkert vil bruke minst mulig krefter på den her etappen. Om vi får til å samarbeide blir utfordringen.

På spørsmål om hva som var det mest realistiske scenarioet svarte Northug:

— Det er vel at Legkov får kontakt, så sterk som han var her i fjor, og så spørs det hvor fort det går i den gruppen vi har. Klarer vi å sette fart kan tre så sterke løpere som oss holde avstanden. Hvis vi ikke klarer å samarbeide og har dårligere ski enn resten, da blir det vanskelig. Men hvis vi tre har gode ski kan vi kanskje ha høyere fart enn de bak.

Tror de holder luken

Han føler seg helt sikker på å hente inn ni sekunder på Vylegzjanin og syv på Cologna.

- Ja, vi starter så og si likt.

Hvis trioen klarer å samarbeide kan de kvitte seg med resten av sammenlagtkandidatene.

— Jeg tror at jeg, Dario og Maxim ønsker å holde luken og kanskje øke den. Det er det vi ønsker, men om vi klarer det er en annen sak.

Publisert: