De fire grepene Branns nye trener traff med

Han skiftet system, kaptein og keeper. Men da det holdt på å gå i stå, traff Lars Arne Nilsen med pausepraten.

Lars Arne Nilsen fikk de tre poengene han hadde drømt om som ny Brann-trener. Til venstre assistent Robert Hauge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — FOLLO 2-1

Det tok to minutter før han spratt opp som en foldekniv fra innbytterbenken. Han begynte å jage spillerne høyere i banen. De skulle være tettere i presset, nærmere spissen og de skulle ikke gi Follo-spillerne fred.

Og Lars Arne Nilsen ga ikke sine spillern fred. Det han har begynt å forklare på tegnebrett og magnetbrett tar tid å innføre. Han fikk vise dem det i praksis.

— De responderte bra, jeg synes det. Men jeg så det var tungt for dem, de stampet litt utpå der før pause, sier Nilsen.

Han gjorde fire meget synlige grep umiddelbart.

  • Endret formasjon og spillestil
  • Skiftet keeper
  • Ga Vadim Demidov kapteinsbindet

Det fjerde grepet tok han i pausen.

— Vi endret på et par ting. Vi lå for bredt med kantene, og (Marcus) Pedersen lå for alene på topp. De tingene måtte vi justere på. Og så vektla jeg en mental greie: Det gjør vondt å vinne. Jeg sa til dem at det kom til å gjøre vondt, men at det ville bli sykt deilig. Og det ble det, smiler han.

Magefølelse

Han kunne ikke vært mer forskjellig fra forgjengeren. Der Rikard Norling kunne virke lite konkret men meget gjennomtenkt i svarene sine, virker det som Nilsen bare svarer det han mener.

Keepergrepet forklarte han enkelt med at han ikke hadde sett Alex Horwath spille, mens Kenneth Udjus hadde gjort noen tabber i det siste. Kapteinsvalget gikk mer på slump, forklarer han.

— Det var bare en magefølelse. Demidov er en kampspiller, og jeg ville gi ham ansvar. Han var god, han imponerte meg. Han turte å stå høyere i banen. Jeg hadde håpt at han skulle respondere slik han gjorde.

Han omtaler fremdeles spillerne kun med etternavn, så lite har han lært dem å kjenne. Likevel klarte han å implementere akkurat nok av det nye spillesystemet til at Brann kunne vinne.

— Det var først og fremst viktig å få tre poeng. Forhåpentlig får vi en boost av det, guttene fikk ta kampropet etter gammelt. Nå er jeg først og fremst lettet.

- Jeg skal ikke låse dem

Men andre trenere har brukt et liv på å perfekjsonere 4-3-3-formasjonen. Nilsen er klar på at det vil ta tid før Brann fremstår slik han ønsker. Så spørs det hva som skjer i mellomtiden. Kommer ikke resultatene, blir det automatisk vanskelig å få innført en ny måte å spille på.

— Det vil ta tid. Jeg skal ikke låse dem så veldig i min måte å tenke på. Så får vi ta dette med samtidige bevegelser, skape overtall, rytme og bevegelser. Det er 4-3-3 vi har mannskap til, så får vi ta det litt etter hvert.

Han har ikke all verdens tid. Tirsdag skal Brann restituere, og de kan heller ikke trene seg ihjel onsdag - for torsdag venter cupkamp borte mot Bryne. Til helgen er det bortekamp mot Åsane.

— Vi får justert på et par ting, men vi får ikke trent på det ennå. Men slik er det, vi må ta ting litt etter hvert.

- Betyr mye for ham

En av dem som så ut til å trives under den nye sjefen var Kasper Skaanes. Før pause ble han virrende i mellom de ytterst ballsikre Follo-spillerne - etter hvilen var han toneangivende. Han har tro på den nye måten å gjøre ting på.

— Jeg tror det kommer til å passe meg bra. Vi slet litt i dag, men vi har bare hatt to treninger. Jeg har troen på systemet og jeg har troen på treneren. Dette var en slitekamp, men vi fikk tre poeng.

- Hvilket inntrykk har du av treneren?

— Han er Brann-supporter og du merker at det betyr mye for ham. Det handler mye om stolthet og å blø for drakten, og selvfølgelig en tydelig spillestil.

Publisert: