Lehmann sørget for stemningen

<p><strong>GENEVE:</strong> Det var nesten pinlig stille blant supporterne foran storskjermen. Så "sovnet" Jens Lehmann.</p>

Publisert Publisert

GEPA-1206085569 - KLAGENFURT,AUSTRIA,12.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Kroatien vs Deutschland, CRO vs GER. Bild zeigt den Jubel von Ivica Olic (CRO) sowie Jens Lehmann (GER).Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

tys- kro 1 Foto: Ole K. Sagbakken

tys - kro 2 Foto: Ole K. Sagbakken

tys-kro 3 Foto: Ole K. Sagbakken

  • Ole K. Sagbakken I Sveits
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Da kom også stemningen. Egentlig ikke så mye fordi kroatene var på vei mot en overraskende og sterk seier over Tyskland i Klagenfurt. Og egentlig ikke så mye i form av jubel, heller.

Mer i form av latter. Og jeg tør å påstå: Fordi det var Jens Lehmann.

DET DU TRENGER OM EM:

**Les alt om EM i vår EM-seksjon

Prøv dagens EM-quiz

Konkurrer på resultatbørsen

Hele EM-historien finner du HER!

EMs toppscorerliste**

Alt om EM-troppene HER!

Den 38 år gamle EM-debutanten, som i løpet av en lang karriere har kranglet med alt og alle, vært sur på alt og alle, men som også avisen "Süddeutsche Zeitung" forsøkte å hausse litt opp igjen i torsdagsutgaven. Samme dag som han skulle rote det til for seg selv på nytt.

Svak retur

Da hadde han først vært sjanseløs på 1-0-scoringen fra Srna etter 23 minutter. Men han hadde også nære ved å fomle inn et løst skudd fra Luka Modric, fra 25 meter, rett etter pause.

Så, i det 62. minutt, skjedde det som vil få tyske medier i kveld – Süddeutsche Zeitung inkludert – til å spørre landslagssjef Joachim Löw om det nå ikke er på tide å skifte keeper.

Et slags innlegg fra Srna på høyresiden ble slått inn foran mål. Det kom ikke særlig fort, men plutselig gikk det opp for Lehmann at ballen var på vei mot mål. I seneste laget fikk han slått ballen i egen stolpe, før returen gikk rett i beina på Ivica Olic. Som tuppet ballen over linja.

2-0. Da var det tilløp til latter i Geneve.

Helt rolig

Det hjalp det lite at Lukas Podolski fortsatte der han slapp mot Polen et lite kvarter senere, og banket inn reduseringen. 2-1 gjør Kroatia så godt som klare for kvartfinale, mens tyskerne må reise seg mot Østerrike i den siste gruppespillskampen.

Reise seg med stor R. For det som ble levert i Klagenfurt av bronsevinneren fra forrige VM, var dårlige greier. Etter pause, da laget måtte fram, var det kun én god avslutning fra Bastian Schweinsteiger som satte Stipe Pletiksa på prøve. Ellers var det rolig.

Rolig, som her i Geneve. For det ikke fotballfansen som regjerer i bybildet i den sveitsiske byen, men dressfolket. Og de hadde det sikkert fint i solskinnet foran storskjerme, de også. Men liv – det skapte de ikke.

— For dårlig

– Dette her er altfor dårlig, sa en liten tysk gutt, tok det tyske flagget han hadde ned fra skuldrene, og tuslet vekk rett etter at Lehmann hadde vært på ferde.

Rett før kampslutt dukket han opp igjen, men da var flagg byttet ut med småstein, kampen var glemt, og det var mer interessant å kaste småstein på kompisene.

Kampen bør Joachim Löw også prøve å glemme. Hvis ikke, kan det bli tungt nok mot vertsnasjonen i det som blir en avgjørende kamp.

Når det gjelder Kroatia, hevet laget seg kraftig fra 1-0-seieren over Østerrike sist. I kveld spilte de fin fotball, og vant en fullt fortjent seier. Kroatene overrasket stort da de ødela EM-drømmen for England på Wembley i kvalifiseringen i fjor høst. Nå bør vi slutte å la oss overraske.

Til det er de altfor gode.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Satser italiensk

  2. Alle gode ting er 36 for Tyskland

  3. Rutenes dag

  4. Så kom dommertabbene

BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN
  1. Fotball-EM