Haugen skal finne seg selv

Fredrik Haugen scorer sjelden, men mener han er målfarlig. Nå skal han finne seg selv.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Trubaduren Finn Kalvik ville nikket anerkjennende til budskapet fra Branns midtbanespiller etter 4-1-seieren mot Ranheim torsdag. Fredrik Haugen har vokst fra talentstempelet, men det er et faktum at han scoret relativt ofte og mye som Løv-Ham-spiller på nivået Brann i dag befinner seg. Nå skal han som Kalvik sang«finne seg sjæl».

Les også

Orlov-hattrick sørget for etterlengtet Brann-seier mot Ranheim

Fredrik Haugen scoret mot Ranheim.

Mot Ranheim var det mannen fra Dalen som åpnet scoringsshowet med en leken avslutning etter et sugende løp inn i trøndernes straffeområde. Det var et sjelden scoring fra Branns sentrale midtbane, men Haugen skal jobbe med saken.— Det har ikke vært så mange mål, nei. Jeg synes det var bra offensiv i dag. Når vi styrer kampen slik som i denne kampen, føler jeg at jeg kan komme opp og støtte spissene. Kampbildet har mye å si, når vi ligger lavt og forsvarer oss blir det langt opp dit, mener han.

- Må finne gleden

Haugen var uvanlig offensiv mot Ranheim, til tross for at han og Vadim Demidov sentralt på midten kjempet mot tre trøndere. Han peker på at Brann styrte kampen.

— Jeg fikk utnyttet det jeg er god på i denne kampen. Egentlig er jeg en målfarlig spiller, men jeg har ikke fått vist det i Brann-tiden.

I fjor scoret Haugen to mål, ett fra frispark og ett i åpent spill.

- Bør du score mer?

— Ja, det synes jeg. Men når man ligger dypt i banen, er det vanskelig å score mål. I fjor ble det mye defensivt ansvar. Jeg må finne meg selv og komme tilbake til det jeg er god på. Jeg må finne tilbake til gleden ved det, det jeg egentlig er god på, mener han.

Haugen ble vraket til forrige kamp mot Jerv. Han ble byttet inn etter pause, og var sentral i arbeidet med å snu kampen. Haugen innrømmer at han ble tent av laguttaket til bortekampen på Sørlandet.

— Jeg forstår at Rikard trengte å gjøre forandringer etter 0-3 mot Hødd.

- Du ville gjerne selv gjøre forandringer og vise deg selv fra en annen side etter 0-3 mot Hødd?

— Ja, selvsagt. Det gikk en liten f… i meg, jeg ville gjøre alt for å vise at det var feil. Jeg ble ikke sur. Jeg forsto beslutningen. Men da jeg kom inn mot Jerv, var jeg giret på å snu kampen.

Valborgsmesse

Rikard Norling var i perlehumør etter 4-1-seieren, og åpnet med effektivt å sette reporterne sjakk matt, etter å ha blitt gratulert:

— Med seieren eller med Valborgsmesseafton?

- ?

— Hehe, takk.

— Hva synes du om Fredrik Haugens innsats?

— Fantastisk bra, han gjorde en kjempekamp.

Norling er selvsagt part i saken, men hans uttalelser var ikke langt fra sannheten. Haugen taklet, strødde krempasninger, fintet og kom på løp i boksen. Alt en komplett midtbanespiller skal gjøre. Norling er glad for at han ble tent av laguttaket til Jerv-dysten

— Det er det som er så viktig i en tropp, hva man gjør med saken de som blir stilt til side. Hvis de blir lang i trynet og ikke presterer, har jeg et kjempeproblem. Nå har vi en meget bra konkurransesituasjon.

Publisert: