Popov advarer mot Norges svar på Gattuso

<p>Makedonias venstreback Goran Popov har gitt streng beskjed om å ligge tett på Christian Grindheim.</p>

popov-body Olav Rege Olsen

grindheim-body Scanpix

Heerenveen-proff og venstreback for Makedonia kan ikke få fullrost Christian Grindheim nok da Aftenbladet.no møter 24-åringen på hotellet Stone Bridge i Skopje fredag. Grindheim og Popov har nylig lagt bak seg sitt første år i Tronds Sollieds Heerenveen.

– Jeg har gitt klar beskjed til mine landslagskompiser om at det blir vanskelig å spille mot Grindheim. Det er en spiller som bare må stoppes, og jeg tror de vet hvordan de skal gjøre det nå, sier Popov til Aftenbladet.no.

LES ALT OM LANDSLAGET HER.

– Løper voldsomt

Grindheim starter høyst sannsynlig som høyre indreløper for Drillo i morgen.

– Christian er ikke særlig raske, men han er veldig smart i spillet sitt. Han vet hvor han skal løpe, og han slår gode pasninger.

– Dersom han får gå fremover i banen uten press, blir det garantert farlig. Etter John Carew er Grindheim mannen som kan utrette noe spesielt for Norge, mener Popov, som sammenligner haugesunderen med den italienske midtbaneterrieren Gennaro Gattuso.

– Begge løper voldsomt og legger ned en veldig stor jobb for laget, sier Popov.

Grindheim selv tar sammenligningen med en klype salt.

– Det er jo hyggelig å høre det, men det er nok litt fordi vi spiller på det samme klubblaget at han sier det. Jeg vet ikke helt om jeg ligner så mye på Gattuso, men jeg er jo glad i å løpe, da, sier Grindheim da han får høre om lovordene fra klubbkameraten i Heerenveen.'

Les også:

Ekstremt god venstrefot

Årets sesong i Æresdivisjonen i Nederland endte med en 5. plass for de to spillerne som møtes til dyst i VM-kvalifiseringen lørdag.

Begge har vært sentrale brikker i Trond Sollieds mannskap, som innkasserte cupmesterskapet i Nederland.

– Popov jobber opp og ned langs venstresiden konstant. Han har hatt en veldig god sesong for oss og er nok en av de viktigste spillerne Makedonia har i laget sitt. Han har også en veldig bra venstrefot, men er ikke fullt så bra med høyre, sier Grindheim om venstrebacken som garantert starter for vertene lørdag.