Magnus Carlsen hyllet av Real Madrid

Se, som han koste seg foran 70.000 tilskuere på Santiago Bernabeu!

Publisert Publisert

STORKOSER SEG: Magnus Carlsen hilser på Real Madrid-kaptein Sergio Ramos før start. Foto: Gerard Julien - AFP Photo / NTB scanpix

  • Torgrim Gotland Bakke
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I møtet mellom Real Madrid og Real Valladolid i La Liga lørdag kveld, fikk et verdenskjent bursdagsbarn en gave av de sjeldne av Madrid-klubben.

Den nybakte verdensmesteren Magnus Carlsen var ute på gressmatten på Santiago Bernabeu og gjorde et «æresavspark» før kampen sammen med lagkapteinene og dommeren.

— Dette er veldig stort og noe som er de færreste forunt. Dette er en seremoni som gjøres for tidligere klubblegender eller store internasjonale stjerner som Usain Bolt. Magnus Carlsen føyer seg inn i en nokså celeber rekke, sier C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til aftenposten.no.

UTSØKT FOT: Magnus Carlsen fikk ta et «bonusavspark» et par minutter før kampen ble satt i gang på ordentlig. Foto: Susana Vera - Reuters

Slike seremonier er nok ukjent for de fleste i fotballverdenen, men gjennomføres iblant i Spania. Som oftest av klubber som Real Madrid og Barcelona.

Under seansen hadde Magnus en Real Madrid-trøye med draktnummer 1 på.

— Det var superkult, det var stort for en fotballfan, sier Magnus Carlsen til VGnett.

Pérez sendte brev

Etter Carlsen ble verdensmester tidligere i november, fikk han et brev av Real Madrids klubbpresident, Florentino Pérez, som inviterte verdensmesteren til kampen mot Valladolid.

Dermed ble han i kveld hyllet foran 70.000 tilskuere og spillerne han forguder. Carlsen er nemlig stor Real Madrid-supporter og har flere ganger uttalt seg om klubben i sitt hjerte.

APPLAUS: Real Madrid-kaptein Sergio Ramos applauderer Magnus Carlsen, som nyter øyeblikket ute på gressmatta. Foto: Susana Vera - Reuters

— Han har jo vært invitert over tidligere og er meldem av den norske supporterklubben til Real Madrdi her hjemme i Norge, så han er godt kjent i klubben, sier Veland.

Mektig arena

- Vil dette hjelpe nordmenn med å skjønne hvor stor Magnus Carlsen faktisk har blitt?

— Media i Norge har vært flinke til å promotere Carlsen og vise hvor stort det han har gjort faktisk er. Men hvis det er igjen noen fotballsupportere som ennå ikke helt har skjønt det, så gjør de det nok nå, mener Veland.

— Det finnes større arenaer enn Santiago Bernabeu i kapasitet, men det finnes knapt noen mektigere arena i verden. Det er litt av et sted å hylles på, sier C More-eksperten.

Carlsen inn i garderoben

Magnus Carlsen fikk konkurranse om oppmerksomheten i kveld av Gareth Bale. Waliseren gjorde hattrick da Real Madrid slo Valladolid 4-0. Bales første mål kom etter 33 minutter. Deretter økte Karim Benzema til 2-0 bare minutter etterpå.

Etter drøye timen gjorde Bale så 3-0, før han scoret sitt tredje to minutter før full tid.

Etter kampen kunne Carlsen få slå av en prat med Bale. Sjakkverdensmesteren skulle nemlig få komme inn i garderoben til fotballstjernene.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Lørdag aksjonerer de: – Dette kan bli noe av det største vi har sett i vest

Samferdselsministeren bekrefter at det kan bli aktuelt å dele opp prosjektet med ny vei og bane til Voss.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Det skjedde etter at skjenkestoppen ble innført

  2. Funnet med store hodeskader i Fana: – Han kom mot meg med en stang eller et kubein

  3. Helleveien stengt: – Det er store mengder vann

  4. Stortalentet fra Bergen slår Warholms tider

  5. – Laila Bertheussen hadde en giftig og mektig heiagjeng. Den har iallfall ikke bremset henne.

  6. Nina (19) – Jeg ble virkelig rystet av denne hendelsen på bussen

  1. Sjakk
  2. Liga BBVA
  3. Magnus Carlsen