Khalili til Sverige

<p>Gjenforenes med tidligere Start-trener i Allsvenskan.</p>

Publisert:

Aram_action

Aram Khalili leies ut fra Start til den svenske klubben GAIS ut sesongen.

20-åringen, som i fjor var utleid til Bryne på høstsesongen gjenforenes der med Alexander Axén som under Benny Lennartsson på høsten i nedrykkssesongen 2007 var Starts assistenttrener.

Utlånsavtalen gjelder for hele 2010-sesongen.

— Spennende, en utfordring for meg. De spiller en annen type fotball i Sverige også, så dette blir gøy, sier Khalili til Fædrelandsvennen.

Les også:

Sportssjef i Start, Svein Mathisen sier spilletid for Khalili nå er det viktigste.

- Det er viktig for Aram å få en arena hvor han får spille og får en trener som kjenner han slik Axén gjør, så dette tror vi er riktig , sier Mathisen, som sier det ikke har vært diskutert noe salg av spissen, som har kontrakt med Start ut 2011-sesongen.

Khalili står med null minutter hva spilletid angår i år. I fjor var han invoilvert i sju kamper og scoret ett mål; hjemme mot Lillestrøm. I 1. divisjon for to år siden spilte Khalili så godt som alt; han scoret ni seriemål på 25 kamper.

GAIS-trener Axén sier følgende om Khalili:

— Jeg har vært interessert i han som spiller i flere år, og nå åpnet det seg en mulighet for å hente han hit. Han er en typisk ”boksspiller”; utrolig god på hodet og bra med begge bein, sier treneren til GAIS’ hjemmeside.

GAIS, eller Göteborgs Atlet- och Idrottssällskap som den egentlig heter, holder til i Göteborg og har spilt 49 sesonger i Allsvenskan og står også med seks ligagull. Klubben er en av de eldste i Sverige og spiller hjemmekampene sine på Gamla Ullevi. Stadion er hjemmearena for tre Göteborg-klubber; GAIS, Örgryte og IFK Göteborg. Laget ble nummer elleve i serien i fjor, og ligger etter to spilte kamper i år på en 13. plass med ett poeng.

(Saken fortsetter under bildet)

ASSISTENT: Her er Alexander Axén (t.h.) avbildet på Kristiansand stadion sammen med Benny Lennartsson i 2007. Foto: SCANPIX

PS! I tillegg til Axén blir Khalili lagkamerat med tidligere Start-keeper Dime Jankulovski i GAIS. Han har vært keeper i klubben siden 2005.

Publisert: