Fyllingen slo serielederen på bortebane: - En liten bragd

Avgjorde kampen med to sekunder igjen å spille.

AVGJORDE PÅ TAMPEN: Julius Andersson scoret i kampens nest siste sekund. Ørjan Deisz

ELVERUM - FYLLINGENBERGEN 25–26

Etter det pinlige tapet mot tabelljumbo St. Hallvard i forrige serierunde, var FyllingenBergen ute etter revansje mot Elverum søndag. Men Terningen Arena har ikke akkurat vært det gunstigste stedet for å slå tilbake.

Serieleder Elverum var ubeseiret på hjemmebane da Fyllingen kom på besøk, men etter en oppvisning i godt bergensk forsvarsspill, var statistikken forandret da de dro.

Med kampens siste skudd, to sekunder før full tid, sørget Julius Andersson nemlig for at Fyllingen vant 26–25 mot Norges beste lag.

– Det var en liten bragd, sier trener Vidar Gjesdal.

Les også

FyllingenBergen med pinlig tap mot tabelljumboen

Stresset mot slutten

Etter å ha slitt med å spille seg til de helt store sjansene innledningsvis, bestemte treneren seg for å ta ut keeper og spille med syv mann i angrep. Det skulle vise seg å bli avgjørende.

Fyllingen, som gjennom hele kampen hadde vært gode i forsvar, begynte plutselig å dunke baller i nettet. Drøye ti minutter før slutt hadde de ikke bare snudd kampen, men også skaffet seg en firemålsledelse.

– Men mot slutten ble vi litt stresset og begynte å slurve, sier Gjesdal.

Bergenserne holdt likevel unna, så vidt. Med to sekunder igjen å spille avgjorde Andersson kampen i deres favør.

– Det virket som om vi ønsket å vinne litt mer enn Elverum, og det gjorde at de små marginene gikk i vår favør, sier treneren.

Les også

Heltent Jurisic stengte buret til FyllingenBergen

– Viktig for selvtilliten

Han var selvsagt svært godt fornøyd etter den overraskende seieren. Det hadde han også vært om elevene hans hadde rotet det til mot slutten.

– Om vi hadde tapt med ett mål, så hadde jo det vært surt, men samtidig hadde jeg vært godt fornøyd med prestasjonen. Det var det viktigste, sier Gjesdal.

For etter tapet mot St. Hallvard, var han hovedsakelig ute etter å se en slags reaksjon hos spillerne.

Det fikk han.

– Denne seieren var utrolig viktig for selvtilliten før sluttspillet. Når man vinner i Elverum, kan man vinne hvor som helst og mot hvem som helst, sier Gjesdal.