- Hva, er det sant?

<p>Folk på gaten i Bergen ble sjokkert da de fikk høre at Alexander Dale Oen døde brått.</p><br></br><br></br>

Publisert Publisert

Birgitte Iversen og Lise Zosa

Nils-Yngve Brudvik

Nazir Aidar

Siv Alina Fjernestad

Tim Rune Merschant

  • Per Lindberg

Birgitte Iversen og Lise Zosa.

— Hva, er det sant? Nå ble jeg helt målløs og vet ikke hva jeg skal si. Hvor skjedde det, spør Lise Zosa.

Venninnen Birgitte Iversen hadde også vanskelig for å sette ord på den tragiske nyheten.

— Det er helt forferdelig. Jeg har sett ham på TV og tenkt at han var en helt. Jeg får tårer i øynene, jeg har jo en bror som er like gammel. Han hadde jo hele livet foran seg, sier Iversen.

Nils-Yngve Brudvik

— Dette er helt nifst, og jeg ble helt nedfor. Han var en flott representant for ungdommen. Jeg hadde aldri ventet det, og plutselig ble politikk og 1. mai uvesentlig, sier Nils-Yngve Brudvik (64) i Indre Arna.

Siv Alina Fjernestad

Siv Alina Fjernestad kom fra Jæren til Bergen denne helgen. Hun har vært på flere konserter med brassband og hatt en trivelig helg.

-Og så kommer dere med denne tragiske nyheten. Han var en strålende svømmer, en flott og sympatisk ung mann, kjekk og se til. Jeg vet at han slet litt med helsen nylig, men dette hadde jeg aldri trodd.

Nazir Aidar

-Jeg har sett mye av ham i sportsnyhetene. Han var jo et av de største OL-håpene, og jeg var klar over at han forberedte seg til det store mesterskapet. En forferdelig trist nyhet, sier Nazir Aidar, (26) fra Fyllingsdalen.

Tim Rune Merschant

-Dette var jeg ikke klar over. Veldig trist, selv om jeg ikke har fulgt noe særlig med på hva han har prestert, sier Tim Rune Merschant (17) fra Bergen.

--- Hvordan vil du minnes Alexander Dale Oen? Skriv gjerne et minneord i kommentarfeltet.

Fakta om Alexander Dale Oen

  • Alexander Dale Oen var en norsk svømmer i verdenstoppen i brystsvømming.
  • Han ble født 21.05.1985 i Øygarden og døde 30. april i Flagstaff i Arizona i USA.
  • Meritter: Blant annet VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 2011. Vant OL-sølv på 100 meter bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 meter bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 meter bryst. EM-sølv på 100 meter bryst i 2006. Dale Oen fikk i tillegg åtte kongepokaler.
  • Dale Oen ble i 2011 kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer. Han ble i 2008 tildelt utøvernes pris på Idrettsgallaen. I 2011 fikk han prisen for beste mannlige utøver på samme arrangement.

Tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

(Kilder: Store norske leksikon, Wikipedia)

Publisert