Nytt bortetap for Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnar klarte ikke å følge opp storseieren i Harstad da Avaldsnes var motstander lørdag.

SCORET TIL LITEN NYTTE: Hege Hansen, her fra en tidligere kamp, scoret Arna-Bjørnars trøstemål.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det har kladdet på bortebane for Arna-Bjørnar denne sesongen. Men etter 7-1-seieren mot Medkila i forrige bortekamp, hadde laget fått tilbake troen på at det var mulig å hente mange poeng også på bortebane. Mot Avaldsnes lørdag ble det bare med troen.

— Vi fikk mye positiv energi fra den gode prestasjonen mot Stabæk i midtuken og ikke minst seieren borte i Harstad, men den energien klarer ikke vi å få ut på banen før i annen omgang. Da lå vi allerede under med to mål, sier trener Morten Kalvenes.

- Avaldsnes ville mer

For i en sjansefattig kamp i Rogaland, fikk Avaldsnes tidlig overtaket. Et drømmetreff av Cecilie Pedersen etter 20 minutter og et angrep avsluttet av brasilianske Rosana dos Santos Augusto to minutter senere, var nok til å vippe Arna-Bjørnar av pinnen. Gjestene fra Bergen våknet først i annen omgang, men Hege Hansens redusering var ikke nok.

— Mange spillere spilte under pari, og prestasjonen ble påvirket av det. Dette var nok den dårligste kampen vi har spilt på lenge, sier Kalvenes, som var spesielt skuffet over lagets vilje.

— Det så ut som om Avaldsnes ville mer enn oss. Vi manglet noe. Det er skuffende, sier Kalvenes.

Maria Dybwad Brochmann er enig med treneren. Hun peker på mye av det samme i sin forklaring av tapet.

— Vi er rett og slett ikke på og hadde ikke den energien som må til. Det var en dårlig kamp der flere av spillerne ikke leverte på sitt vante nivå, sier hun.

Sliter på bortebane

1-2-tapet var Arna-Bjørnars sjette bortetap denne sesongen. Kalvenes innrømmer at de mange bortetapene også har vært et tema i garderoben.

— Vi har vært veldig mye bedre hjemme enn borte denne sesongen, og det er noe vi har jobbet med å forandre på. Derfor er det svært skuffende at vi ikke klarte å følge opp den gode bortekampen vi spilte sist, sier Kalvenes.

Brochmann mener laget raskt må snu trenden dersom de fortsatt skal ha ambisjoner om å henge med i toppen.

— Vi ender ikke i toppen om vi fortsetter slik, men det er fortsatt muligheter til å snu det. Det er vanskelig å si hva som er problemet, men det finnes ingen unnskyldninger, sier midtbanespilleren.

Fakta:

Avaldsnes - Arna-Bjørnar 2-1 (2-0)

Avaldsnes idrettspark

Tilskuere: 153

Dommer: Monica Larsen, Bækkelaget

Mål: 1-0 Cecilie Pedersen (20 min.), 2-0 Rosana dos Santos Augusto (22 min.), 2-1 Hege Hansen (65 min.)

Gult kort: Ida Jeanett Fjordbakk, Avaldsnes.

Arna-Bjørnar: Erin Jennifer McNulty - Cecilie Redisch Kvamme, Caroline Walde, Ingrid Østervold Stenevik, Ingrid Ryland - Amalie Eikeland, Lisa Naalsund, Maria Brochmann, Karoline Haugland - Hege Hansen, Ine Marie Wedaa

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering