- Bjørn Helge ble kalt horesønn

Bjørn Helge Riises kone, Lena, forteller om drapstrusler og trakassering i bloggen sin.

- BLE TRUET: Bjørn Helge Riise sammen med kona Lena. Foto: NTB scanpix

 • Øyvind Godø
 • Stig Vågnes
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Under tittelen "Sønn av ei hore!" forteller Lena Riise, som er gift med Bjørn Helge Riise, om oppsiktsvekkende detaljer fra tiden i Ålesund.

I bloggen beskriver hun hvordan hun mener AaFK ødela en overgang for Bjørn Helge Riise til Manchester City og massiv hets fra folk i hjembyen.

— Vi følte rett og slett ikke at det var trygt å gå ut. En dag lillesøster Amalie skulle løpe bort i postkassen kom hun tilbake med et mystisk brev. Brevet var fylt med et hvitt pulver og et ark med bildet av en person som var hengt. En død person. Politiet ble tilkalt, og fra den dagen hadde vi en politibil som patruljerte frem og tilbake nedenfor huset, skrier Lena Riise i bloggen.

Trusler og sjikane

Til smp.no forteller Lena Riise om flere episoder som familien opplevde som ekle. Om telefonsjikane og episoder som ble meldt til politiet

— Det var tøft da, og historien er så grov at den må fortelles. Egentlig var vi klar for å fortelle den for lenge siden, men vi var usikker på hvor den skulle fortelles, sier Lena Riise til smp.no.

- Hvorfor forteller du historien på bloggen din?

— Fordi ting kan lett få en negativ vinkling i media. Det ser en allerede nå når enkelte medier skriver at "vi tar et oppgjør med hjembyen".

- Er det ikke det du gjør?

— Nei, vi har et godt forhold til folk i Ålesund i dag, noe dagens tilbakemeldinger er et eksempel på. Vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger, og vi har heller ikke ønske om å henge ut enkeltpersoner. Jeg er opptatt av at dette ikke skulle være et hetse-stykke. Alt er over og oppgjort for vår del og vi føler oss godt mottatt i hjembyen vår. Men i bloggen min forteller jeg om et skittent spill som foregitt og fremdeles foregår i fotballen. Det er mange som har forsøkt å spenne beina under Bjørn Helge.

PÅ BANEN: Bjørn Helge Riise i aksjon for Lillestrøm mot Aalesund. Foto: NTB scanpix

— Det du skriver om skjedde for 12-13 år siden. Forstår du de som antyder at du skriver denne historien på bloggen for å få høye lesertall? - Jeg visste det ville bli høye lesertall, men jeg har hatt like høye tall tidligere. Jeg var kvalm da jeg publiserte innlegget, men det var godt å få fortalt det.

Full støtte

Lena sier ektemannen står ett hundre prosent bak innlegget.

— Jeg snakket også med John Arne, og han sa at jeg må være sterk for å stå imot alle negative tilbakemeldinger som kommer. Men så langt har jeg bare fått positive tilbakemeldinger, sier Lena, som lover flere innlegg.

Dagens blogginnlegg har tittelen "Sønn av ei hore!".

— Det har opp igjennom årene skjedd så utrolig mye at det er helt umulig for meg å skrive om alt i ett innlegg. Jeg må dele opp historien, og første del er historien om det som skjedde i Ålesund. Om galskapen som foregikk i vår egen hjemby. Om hva Bjørn Helge, også kjent som “sønn av ei hore” har gått gjennom. Men akkurat det skal jeg fortelle mer om i et annet innlegg.

— Dette var del 1 av vår historie. Det kommer flere. Del 2 skal jeg begynne å skrive i kveld, når jeg får tid.

Hoff dementerer Riise-tallene

AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff ønsker ikke at den 13 år gamle konflikten skal eskalere og ønsker derfor å kommentere minst mulig.

Men AaFKs klubbdirektør dementerer påstandene om at sunnmøringene krevde et tosifret antall millioner for Riise da Manchester City viste interesse i 2002.

DEMENTERER: Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff.

Ifølge Hoff er ikke det i nærheten av å være sant.— City ville betale 25 000 pund i overgangssum, samt 25 000 pund om han fikk en obligatorisk kamp for City. De to momentene godtok vi, forteller AaFKs klubbdirektør til Sunnmørsposten.

— Men vi ville sikre oss noe om Bjørn Helge skulle slå til og krevde 100 000 pund om han spilte ti kamper, samt 200 000 pund om han spilte 20 kamper. Totalt sett ville det koste 350 000 pund, eller rundt fire millioner, hvis han hadde etablert seg på førstelaget, sier Hoff.

Han har ingen formeninger om hvor Riises kone har tallene om et tosifret antall millioner fra.

Ønsker Riise velkommen tilbake

I bloggen er mye kritikk rettet mot ikke navngitte personer i AaFK-styret, men Hoff ønsker ikke å kommentere den negative omtalen som AaFK får i blogginnlegget.

— Jeg har lest blogginnlegget, men ønsker ikke å kommentere det som står der. Dette skjedde for 12-13 år siden og er et tilbakelagt stadium, sier Hoff.

- Hvorfor tror du dette kommer nå?

— Det aner jeg ikke. De er i sin fulle rett til å skrive hva de vil. Det legger ikke jeg meg borti. Jeg ønsker ikke å skape noen dialog om dette teamet.

Da Riise og Lillestrøm gjestet Color Line Stadion tidligere i vår, hilste Riise og Hoff på hverandre. Sistnevnte tror forholdet dem i mellom er bra og vil ønske Riise velkommen tilbake til AaFK om han skulle ønske det.

— Bjørn Helge er en veldig god fotballspiller. Hvis han skulle ønske seg hit, ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal være interessert i det, sier Hoff.

Publisert
 1. Eliteserien
 2. Aalesund FK
 3. Lillestrøm SK
 4. Bjørn Helge Riise
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Riise til angrep på Aalesunds leder: - Ødelegger en flott klubb

 2. Riise raser etter voldsom takling på lillebroren: - Skandale!

 3. Riise: - Gerrard ringte og trøstet meg etter selvmålet

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22192173254859
2Molde22141754272743
3Rosenborg22126442222042
4Vålerenga2211653728939
5Odd2112274032838
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League Qualification
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Mener alle må ha med munn­bind når de går hjemmefra

Helsebyråd Beate Husa er klinkende klar etter at byrådet innførte nye koronatiltak tirsdag: Går du hjemmefra nå, må du…

LES SAKEN