Ventura kan få sitt store gjennombrudd: – En seier endrer alt

Den norske duoen Kristoffer Ventura (26) og Viktor Hovland (23) er med i seierskampen i parturneringen Zurich Classic of New Orleans. Det kan bety spesielt mye for Ventura.

DUO: Hovland (venstre) og Ventura (høyre) har virkelig funnet tonen denne uken. Her i forbindelse med en turnering på PGA-touren tidligere i år. Foto: ERIK S. LESSER / EPA

  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert

– Å ta en seier endrer jo alt. Det vil gi spillerettigheter i to år og han kan planlegge på en helt annen måte. Det er en viktig uke for Kristoffer. Det vet Viktor også og han ønsker å hjelpe kompisen til å beholde kortet. Det er en «life changer» for Ventura, sier Marius Thorp, Discoverys golfekspert, til VG.

For i tillegg til en premieutbetaling 1 069 300 amerikanske dollar – tilsvarende 8,87 millioner norske kroner – til hver av de to, vil en seier bety mye for Ventura. Gjennom Hovlands to seirer i 2020, har han allerede vinnerkategori på PGA-touren, mens Ventura altså kan sikre seg samme status om den norske duoen går hele veien i helgen. Da vil han være sikret spill på PGA-touren de neste to sesongene og bli invitert til flere av de største turneringene, som blant andre Players Championship og majorturneringen PGA Championship.

Les også

Hovland og Ventura i delt ledelse etter perfekt avslutning: – En god dag

Den norske duoen har imponert de to første dagene av parturneringene, hvor et gjennomgående stødig spill gjør at deler ledelsen sammen med duoen Cameron Champ og Tony Finau.

– Det har vært to veldig gode dager. Begge to har bidratt veldig my og det ser ut til at de komplementerer hverandre bra. De har klart å være tålmodige og spille sitt eget spill og samtidig fått det til å fungere som et lagspill. Jeg er imponert. De spiller ikke mye slik, selv om de kjenner hverandre bra, sier Thorp.

Selv anslo de to – som har spilt mye sammen på det norske juniorlandslaget og som har gått på samme videregående (Wang i Oslo) og samme college (Oklahoma State University) – i et intervju med PGA-touren etter torsdagens runde at de nok har spilt «et par hundre» runder sammen.

– Det er en god erfaring å ha trent og spilt mye sammen. De har god kjemi og er gode kompiser. De kjenner hverandres spill og vet hvilke knapper de skal trykke på, sier Thorp.

TROR PÅ SNARLIG VENTURA-SEIER: Viktor Hovland (venstre) mener en seier er like rundt hjørnet for Kristoffer Ventura (høyre). Det kan allerede bli denne helgen. Foto: Stian Lysberg Solum

Les også

Ventura sikter høyt: – Tror ikke man blir fornøyd før man blir nummer én

Ventura åpnet 2020/21-sesongen strålende og sikret seg to topp-ti-plasseringer på høsten. Etter nyttår har det gått trått for nordmannen, som har falt utenfor de topp 125 som får beholde medlemskapet på PGA-touren ved sesongslutt i sommer.

– Det er en trygghet å ha Viktor Hovland på laget, en av verdens beste spillere. Dette er en spilleform som jeg tror han liker. Så har han prestert bra glimtvis den siste tiden, men slitt med å sette sammen alle rundene i en turnering, sier Thorp om Ventura.

– Jeg er veldig spent på hvordan det blir i helgen, når han skal ut i lederballen og kjenne på presset i større grad.

STØDIG PARTNER: Viktor Hovland har allerede vunnet to ganger på PGA-touren. Foto: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fra Venturas side er i hvert fall planen for helgen enkel.

– Det blir bare å fortsette å gjøre birdier. Det er ganske enkelt. Det blir bare moro å spille denne helgen, sa Ventura etter fredagens runde.

PS! Hovland og Ventura går ut på lørdagens runde i lederballen sammen med Champ og Finau 18.45 norsk tid. Turneringen sendes på GOLFTV og Discovery fra 19.00 lørdag.

Publisert
  1. Golf
  2. Viktor Hovland
  3. Kristoffer Ventura
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Bli med gjennom den nye bybanetunnelen

For en uke siden sprengte arbeiderne seg gjennom siste bit av fjell. BT fikk være med på en av de første kjøreturene fra…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Byrådet varsler tiltak i Bergen – her er FHIs anbefalinger

  2. 82 nye smittede: – Urovekkende, sier sykehussjefen

  3. Misfornøyd beboer sperret E16-omkjøring: – Ble dårlig stemning

  4. Nå kommer nye legemidler mot alvorlig covid-19. Kan redusere antall alvorlig syke.

  5. Se hvor mange vaksine­doser din kommune får

  6. De hevder de har sosial angst. Men oppførselen tyder på noe annet.