Sagosen møter latvisk kjempe: – Ekstreme ferdigheter

Denne kjempen på 214 centimeter og 135 kg står mellom håndballgutta og deltagelse i neste års EM. Norge møter Dainis Krištopāns og Latvia to ganger i løpet av 24 timer.

214 CM: Dainis Krištopāns i skuddet for PSG. Da blir Barcelonas Dika Mem (194 cm) liten.
  • Jostein Overvik, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det er en real basse vi kommer til å møte, sier Sander Sagosen (195 cm). Han er klar til en direkte konfrontasjon med den venstrehendte stjernen fra hans gamle klubb Paris Saint-Germain onsdag kveld.

– En spiller som besitter ekstreme ferdigheter med at han er så stor og tung, men det går jo ikke akkurat så altfor fort, analyserer Sagosen som møter Krištopāns fire ganger i løpet av tre uker. Kiel har PSG i Champions League-kvartfinalen i mai.

Bjarte Myrhol (192 cm) har møtt Dainis Krištopāns et par ganger med sine klubblag.

Les også

Sagosen jakter gull i norsk Bundesliga-drama

– Jeg tror vi skal tenke mest på våre egne ting og prøve å presse ham fysisk, sier landslagskapteinen foran kampene i Valmiera nord i Latvia.

– Det er vanskelig å ta ham på fysikken. Det er det fint lite tvil om. Samtidig så har han også noen svakheter. Det handler om å få ham ut av bevegelse og legge press på ham i forhold til hans egen fysikk. Det er tyngre for ham enn oss å flytte rundt på den store kroppen, sier Myrhol.

Les også

OL-trekningen klar: Håndballgutta møter marerittmotstander

Krištopāns er fullt på høyde med de største 38-åringen har møtt gjennom sin lange karriere: tyskerne Mark Dragunski (214 cm) og Volker Zerbe (211 cm).

Latvieren var enorm da Vardar fra Nord-Makedonia vant Champions League for to år siden. I fjor spilte han for første gang mesterskap med Latvia. De baltiske debutantene endte på 24. og sisteplass etter tre tap i Trondheim.

Norge frykter ikke Latvia – uansett hva Dainis Krištopāns skulle finne på. I EM-kvaliken har de tapt med 12 mål for Hviterussland og står notert med tap og seier mot Italia, som Norge møter i Valmiera søndag.

Les også

Skrev dagbok: Slik tok Myrhol den vanskelige avgjørelsen

– Latvia og Italia er vel to overkommelige motstandere, mener Sagosen.

– Vi er et klart sterkere lag enn dem selv om Latvia har noen virkelig gode spillere. Bredden vår er betydelig bedre, sier landslagssjef Christian Berge.

– Det handler for vår del om å gjøre oppgaven enklere for oss ved å ta dem på fullt alvor. Det er det viktigste, mener Berge som gir Sebastian Barthold sjansen i disse kampene.

Norge er godt på vei til EM. Italia ble slått i den eneste landskampen i fjor høst, mens rekruttlaget tapte og vant mot Hviterussland i to kamper i januar. EM neste år spilles i Ungarn og Slovakia med finale 31. januar i Budapest.

Publisert
  1. Herrelandslaget håndball
  2. Sander Sagosen
  3. Bjarte Myrhol
BT anbefaler

«Hun skulle vært russ i år, og hun var så klar til å ta fatt på livet»

Vilde Eiken døde 24. april, 18 år gammel.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. «Å, det er så deilig. Brann leder. Verdens beste følelse.»

  2. Smittesporing etter apekopper i Oslo

  3. «Fenomenet er så utbredt at det er i ferd med å bli et folkehelse­problem»

  4. Voi og Bolt får refs etter tilsyn

  5. Hvor smittsomt er apekopper? Når kan det komme til Bergen? Hvem er det farlig for?

  6. – Jeg våknet opp med bandasje og trodde jeg hadde skadet meg