Granerud sammenlignes med legender

OBERSTDORF/OSLO (VG) Sportssjef Clas Brede Bråthen mener Halvor Egner Graneruds sesong til nå er noe av det aller beste en hopper har levert.

IMPONERT: Halvor Egner Granerud har vært i storform denne sesongen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Sesongen til Halvor begynner å nærme seg tidenes beste sesong fra en norsk hopper. Etter min mening er det Maren Lundby som har den fra før, sier Bråthen til VG.

Granerud kommer til VM som storfavoritt. Han har vunnet ekstreme 11 renn i verdenscupen denne sesongen.

– Det er blant de ti beste sesongene en hopper har hatt noen gang, uavhengig av nasjon, sier Bråthen.

Les også

Maren Lundby før VM: – Ting er ikke helt på plass

Sportssjefen kaller Granerud en stjerne, og mener sesongens hans lukter på det beste legendene Gregor Schlierenzauer og Matti Nykänen har gjort.

– Det er en veldig etterlengtet prestasjonsrekke han har satt sammen. Det er dette vi har jaktet etter, en ener. Jeg tror det betyr mye for sportens popularitet i Norge, sier Bråthen.

Granerud sier han må vinne hoppuka og individuellt mesterskapsgull før han kan sammenlignes med de største i norsk hoppsport.

– Bråthens ord er hyggelig. Han har vært flink til å skryte av meg hele vinteren. Men det har ikke så mye å si for det vi skal gjøre her, sier Granerud.

Les også

Dette er mannen Granerud vil slå: Mangler tre seirer

– Alt som har vært er uvesentlig nå, sier Granerud.

Han har foreløpig ett gull og sølv fra VM i skiflyvning. Lørdag starter jakten på flere VM-medaljer når det er konkurranse i normalbakken i Oberstdorf.

– Det er noe jeg har lyst til. Det er noe jeg har satt meg som mål om, sier Granerud.

– Halvor har vært i kanonform, og hatt en enorm selvtillit og trygghet i det han gjør. Det er masse å ta til seg, sier lagkamerat Robert Johansson.

Publisert