Ruud gjorde kort prosess – videre på Mallorca

(Sandgren – Ruud 3–6, 4–6) Casper Ruud (22) hadde få problemer med å feie Tennys Sandgren (29) av banen. I kvartfinalen møter han verdenstoer Daniil Medvedev.

  • Magnus Gamlem, VG
Publisert Publisert

Tennys fra Tennessee ble lett match for Ruud, og det var nordmannen som var nærmest ti av ti på skalaen.

Ruud, rangert som nummer 14 i verden, hadde god kontroll på amerikanske Sandgren, og kan begynne å se frem mot kvartfinalen i ATP 250-turneringen på Mallorca.

Der møter han Daniil Medvedev (25), rangert som verdens nest beste spiller – bare overgått av Novak Djokovic.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen min i dag. Det er mange gode spillere her og en tøff trekning. Men det er bra for turneringen og for fansen, som får se mange gode spillere, sier Ruud i et intervju sendt på Eurosport.

Ruud brøt serven til 5–3 i det første settet og avgjorde settet i det neste gamet. 22-åringen har vist fine takter på gresset den siste tiden, noe han på nytt beviste tirsdag. Dette blir hans første kvartfinale på grønt underlag.

– Jeg må tenke annerledes på gress enn på grus. Jeg trenger ikke å forandre spillet, men jeg må ha en annen mentalitet, forklarer Ruud.

I det andre settet skaffet Ruud seg tidlig en fordel ved å bryte Sandgrens serve nok en gang. 29-åringen var aldri i nærheten av å true Snarøya-gutten, som vant det andre og siste settet 4–6.

Turneringen på Mallorca spilles ikke langt unna Rafael Nadal-akademiet, hvor Ruud har treningshverdagen sin. 22-åringen har hatt en voldsom utvikling de siste årene og har klatret 124 plasser på verdensrankingen siden han ble en del av akademiet i 2018.

PS: Ruuds neste kamp spilles førstkommende torsdag og sendes på Discovery+. Samme kanal sender også Grand Slam-turneringen Wimbledon på sine flater.

Publisert
  1. Tennis
  2. Casper Ruud

Les mer om dette temaet

  1. Hamilton støtter tennisspiller med depresjon: – Det kan fortsatt være skremmende

BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN