Medalje i sikte for Norges kombinertlag

Magnus Moan og co. på femteplass før langrennsdelen av lagkonkurransen.

Publisert: Publisert:

Magnus Moan og de andre norske har medalje i sikte etter hoppdelen av lagkonkurransen. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

De norske kombinertherrene er på skuddhold til medalje før langrennsdelen av lagkonkurransen i VM. Norge på femteplass, mens Tyskland er i klar ledelse.

– De er muligens hakket for langt foran, men vi skal prøve. Jeg er godt fornøyd med hoppingen i dag, sier Jørgen Graabak. Han har god tro på at Norge skal ta igjen i alle fall Japan som ligger på sølvplass etter hoppingen.

Du følger langrennet direkte her fra 14.30!

Favoritten Tyskland innfridde i normalbakken i Lahti. Fabian Riessle landet på 97 meter. Lagkamerat Eric Frenzel strakte seg til hele 100 meter, mens Johannes Rydzek hoppet 96,5 meter. Björn Kircheisen hoppet "bare" 91 meter, men Tyskland leder klart etter hoppdelen. Japan på annenplass er 44 sekunder bak. De går ut samtidig med treer Frankrike.

Norge (femteplass) er på skuddhold til medalje, ett minutt og sju sekunder bak Tyskland.

Magnus Krog etter landing i lagkonkurransen i kombinert i Lahti søndag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

– Det er alltid best å jage, heller enn å bli jaget. Det synes i alle fall jeg. Det blir knallhardt. Tyskland er favoritt, men jeg håper vi har litt stang-inn på ski i langrennsdelen, sier Magnus Moan til NTB etter hoppdelen.

En Moan full av revansjlyst landet på 94 meter under gode forhold.

Les også

Ødela staven og falt - Norge likevel til finale

Les også

Falla ga blaffen i ropene fra sjefen: - Et skremmeskudd til Sverige

– Nydelig av Moan. Bra levert, sa NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg.

Jørgen Graabak hoppet også 94 meter, mens Mikko Kokslien og Magnus Krog begge landet på 89,5 meter.

– Mitt hopp var ikke så mye mer enn greit. Jeg er ikke "dritskuffa", men det er for dårlig. Spesielt når tyskerne hopper så langt. Da blir det litt for tynt, sa Kokslien til NRK.

(©NTB)

Publisert: