Spilte seg til finale på sensasjonelt vis – tapte

Ulrikke Eikeri (26) kom til kort på grusen i Contrexeville søndag. Oslo-jenta tapte finalen i to strake sett for sin åtte år yngre motstander Katarina Zavatska.

Publisert Publisert

Ulrikke Eikeri, her under et tidligere NM i Frognerparken Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Eikeri spilte seg sensasjonelt til finalen i 100.000-dollarturneringen lørdag etter å ha slått italienske Martina Trevisan i en tre-setter. Til sammenligning hadde turneringen Casper Ruud vant i Sevilla i 2016 en total premiepott på 43.000 dollar.

I søndagens finale sto ukrainske Katarina Zavatska på motsatt banehalvdel. 19-åringen med fire mindre singel-titler i beltet var stor favoritt til å ta hjem finalen i Contrexeville, nordøst i Frankrike.

Les også

Norsk spiller sensasjonelt klar for finale: – Noe av det større man kan spille

Eikeri ble brutt allerede i sin andre og tredje serve, og selv om hun raskt brøt tilbake to ganger, gikk det første settet likevel til Zavatska. Eikeri ble brutt blankt da hun hadde sjansen til å ta ledelsen mot det ukrainske talentet og Zavetska sørget til slutt for 6–4.

Det andre settet ble preget av servebrudd fra begge spillere, og selv om Eikeri klarte å bryte tre server var Katarina Zavatska kneppet hvassere og brøt den norske jenta hele fire ganger og servet med det finaleseieren hjem med 6-4, 6–4.

Selv med finaletap sikret Eikeri seg 85 WTA-poeng og klatrer med det fra 294-plass til 236-plass på rankingen. Det skriver Tennis-Norge. I april i fjor var hun nummer 206 i verden.

(©NTB)

Publisert