Spiller for EM-plass

<p>Da Norge fikk trøbbel mot Kypros, fikk Petter Vaagan Moen beskjed om å rydde opp. – En tillitserklæring, sier Brann-toppscoreren.</p>

I sin sjette landskamp fikk Petter Vaagan Moen (t.v.) endelig kjenne på alvoret. De 16 innbytterminuttene mot Kypros var første gang han spilte en kvalikkamp for Norge. Her ankommer han flyplassen i kroatiske Zagreb.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

ZAGREB: Petter Vaagan Moen er med på landslaget for første gang siden 2007. Mye tyder på at han starter kampen mot Kroatia tirsdag, og med det får en ny mulighet til å vise at han fortjener å være med i EM-planene til Egil Olsen.

– Jeg føler jeg kan bidra med løpskraft og entusiasme , sier Petter Vaagan Moen, som ifølge Drillo er aktuell enten som indreløper eller kantspiller.

– Jeg spiller der jeg får beskjed, men legger ikke skjul på at jeg har trivdes godt inne på banen den siste tiden. Og indreløperrollen i det klassiske norske 4-5-1-systemet kjenner jeg godt etter femti kamper på aldersbestemt nivå, sier Petter Vaagan Moen, som har hyggelige erfaringer fra sist han var i Kroatia.

Flere endringer

I en privatlandskamp i 2007 kom han inn etter sidebytte og scoret Norges mål da det ble 2-1-tap i Rijeka.

– Jeg husker målet som kom på et skudd etter en retur, men også at vi ikke spilte noen god kamp.

Det ligger i kortene at Egil Olsen vil gjøre flere endringer etter seieren mot Kypros.

– Jeg har vært konservativ i spillervalget i lang tid, men dette er en kamp der flere som har slitt benken i de siste kampene kan få sjansen. FIFA-rankingen er ikke så viktig at vi av den grunn topper laget , sier Egil Olsen.

Selv om en norsk seier borte mot Kroatia sannsynligvis vil bety at Norge klatrer til topp ti på den samme rankingen.

Vil endre formasjon

Kroatia spilte EM-kvalifiseringskamp borte mot Israel sent i går kveld, har en viktig U-kamp i neste uke og stiller med det ganske sikkert redusert mot Norge.

– Jeg forventer meg et slags kroatisk B-lag som motstander. Det kan gi oss sjansen til å prøve en del nytt, og i perioder av kampen også muligheten til å endre formasjon til 4-4-2 , sier Egil Olsen, som med det vil sørge for at spillere som Moa, Steffen Iversen og Daniel Braaten kan få sjansen i roller de er vant til å spille i.

– Jeg vil ikke si noe om laget i dag, men det gledelige er at alle er klare og at ingen har spurt om å få reise hjem, sier Drillo.

Heller ikke Jon Knudsen, som verken skal spille eller sitte på benken tirsdag kveld, har benyttet seg av muligheten til å reise hjem tidligere.

– Det liker jeg. Den innstillingen er jeg glad for at spillerne har , sier Egil Olsen, som har lost Norge til ni seirer på de ti siste kampene.

Publisert: