Knust og sint Kuyt

<p>Mener Howard Webb kostet Nederland VM-gullet.</p>

Publisert:

- SINT OG SKUFFET: Dirk Kuyt og landslagssjef Bert van Marwijk var langt nede etter finaletapet for Spania. Foto: JERRY LAMPEN

Nederland-stjernen Dirk Kuyt reagerte med sorg og sinne da laget tapte VM-finalen for Spania.

Etter en jevn kamp, med svært mye grovt spill, måtte Kuyt og de andre nederlenderne erkjenne nederlag etter ekstraomganger.

– Vi er sinte fordi vi var så nærme. Dommeren var mer med dem enn med oss. Det kostet oss til slutt trofeet, sa Kuyt.

(Foto: Scanpix)

Raste mot dommeren

– Vi ga alt, men lyktes ikke, og mye på grunn av en utrolig dommerfeil. Rett før scoringen skulle vi hatt hjørnespark, sa Nigel de Jong.

Wesley Sneijder tok i det 115. minutt et frispark som endret kraftig retning i den spanske muren og forsvant rett utenfor mål. Dommeren signaliserte utspark fra mål, til nederlendernes forbløffelse og fortvilelse.

Fortvilelsen ble mangedoblet da ballen rett etterpå lå i mål på motsatt side av banen, etter at Andrés Iniesta ble spilt gjennom.

Joris Mathijsen var en av nederlenderne som protesterte overfor dommeren etter Spanias scoring. Han kastet ballen i bakken i sinne og fikk gult kort.

– Skuffelsen er enorm, sa de Jong.

Skuffet van Marwijk

Den nederlandske landslagssjefen Bert van Marwijk var langt nede etter finaletapet.

– Det beste laget vant, men jeg er skuffet. Det er fotball-VM og vi har akkurat tapt finalen, sa van Marwijk.

(Foto: Scanpix)Dermed ble det ikke noe alle gode ting er tre for Nederland. Bare sølv for tredje gang.

Akkurat som i 1974 mot Vest-Tyskland og Argentina i 1978 var Nederland nære og hang lenge med, men ikke hele veien. Og akkurat som i de to finalene på 1970-tallet gikk «Oranje» hardt til i taklingene.

Ekstraomganger dårlig nytt

At det ble ekstraomganger talte heller ikke for nederlenderne.

(Foto: Scanpix) Nederland har nemlig aldri vunnet en VM-kamp som har gått til ekstraomganger. Første runde mot Tsjekkoslovakia i 1938, finalen mot Argentina i 1978, samt straffesparkkonkurransen mot Brasil i semifinalen i 1998 endte alle med tap.

Som også nå mot Spania i årets finale.

Likevel var de oransje ikke langt unna å lykkes med taktikken. Spania mistet mye rytme, og i annenomgangen fik Arjen Robben en eventyrlig mulighet til å avgjøre alene med Iker Casillas. Sistnevnte ble imidlertid stående akkurat lenge nok til å avverge.

Kanskje skulle samme Robben hatt frispark da han kom i en lignende situasjon med fem minutter igjen på klokka, men hellet var ikke på Nederlands side. Akkurat som da Rob Rensenbrink skjøt i stolpen i 1978-finalen.

(©NTB)

Publisert: