Branns rekord er avlyst

Klubben hadde feil i sin egen statistikk. Gjett hvem som egentlig har rekorden!

Mediene meldte mandag kveld at Brann tangerte klubbrekorden sin med 11 kamper uten tap. Det er feil!
 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Hør Ballspark-podcasten i vinduet over eller last ned i iTunes.

Trodde du at Brann tangerte sin egen klubbrekord med antall kamper uten tap i samme sesong da de spilte uavgjort mot Ranheim mandag kveld?

 • Se høydepunktene: Her burde Kristoffer Barmen avgjort kampen.

Hvis svaret er ja, er du i selskap med Brann selv og store deler av Fotball-Norge. Og BT, for den del.

Rekord? Nei. Det viser seg at Branns hjemmesider har glemt jubelsesongen 1982. Det var de ikke alene om, og faktum er at klubbrekorden er avlyst. Den er på 15 kamper uten tap og skriver seg fra 1982. Foto: Skjermdump

Brann.no skrev dette på sine egne sider etter kampen mot Ranheim, og tirsdag formiddag ligger det fortsatt ute på brann.no at rekorden for antall kamper uten tap i samme sesong ble satt i 2006 og at det er 11. Det er ikke riktig.

 • Brann står med 11 kamper uten tap i 1. divisjon og kjemper om opprykk. Det er et mirakel, skriver Doddo.

BT skrev også etter kampen at Brann tangerte sin egen klubbrekord fra 2006 under overskriften "Rekord med bismak".

VG gikk enda lengerog skrev at Brann med 0-0 mot Ranheim satte ny rekord med elleve kamper uten tap.

En observant BT-leser, nærmere bestemt ikke ukjente Erik Hanøy, begynte å nøste opp i rekordene tirsdag morgen. Han har, som BT, vært i kontakt med Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr. Natlandsmyr har undersøkt de nye opplysningene, og går god for at rekorden altså er på 15 kamper

— Jeg har familie i Kristiansund og husket tilbake til 1982 da det var snakk om at Brann kunne gå en hel sesong uten tap. Også i 82 spilte Brann mot Kristiansund, nemlig.

Hanøy begynte å sjekke, og trodde knapt sine egne øyne: Rekorden er fra 1982. Da åpnet Brann med 15 strake kamper uten tap. Det betyr at rekorden faktisk besittes av BTs egen kommentator Tore Strand!

Rekordholderen: Tore Strand var med på å sette klubbrekord i 82-sesongen, som endte med kongepokal og opprykk. Den rekorden står fortsatt. Foto: Jan M. Lillebø

— Dere spør jo aldri meg før dere skriver i avisen. Nei, alvorlig: Fotballspillere tenker ikke på rekorder. De tenker på å vinne fotballkamper. I 82 tenkte vi på å rykke opp og på å vinne cupen, smiler Strand. Vil dere ha absolutt alt rett? Her er Branns klubbrekorder (serie):

 • Antall kamper uten tap i én og samme sesong: 15 fra 1982. * Antall kamper i sekvens fra sesongstart : 15 fra 1982. * Antall kamper uten tap i én og samme sesong i øverste divisjon: 11 fra 2006
 • Antall kamper uten tap i sekvens over flere sesonger:13, fra 1996-1997 og fra 2005 til 2006. Dersom Brann fortsetter å være ubeseiret til og med kampen mot Bærum, har de tangert rekorden. Tar Brann deretter poeng mot Nest-Sotra, har Lars Arne Nilsen og Brann endelig satt ny klubbrekord.
Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. Ranheim IL
 3. SK Brann
BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Rømte bygget i natt: – De mente å se sprekker i taket og gulvet

 2. Mann med kniv på Haraldsplass

 3. – 2300 kroner, kan det være sant?

 4. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

 5. Kvinne alvorlig skadet etter dødsulykken

 6. Denne løsningen kan spare deg for tusenlapper på strømregningen