Mjelde er glad debuten er overstått

Gruet seg til møtet med barndomsklubben.

Maren Mjelde er glad serieåpningen mot barndomsklubben Arna-Bjørnar er overstått.
  • Trine Melheim Næss
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

AVALDSNES – ARNA-BJØRNAR 3-2

— Jeg trives veldig godt i Avaldnes, så det var veldig kjekt å spille første kamp. Samtidig var det rart å møte gamleklubben. Det er veldig greit at det nå er overstått, innrømmer Maren Mjelde etter første Toppseriekamp mot Arna-Bjørnar.

Mjelde har tidligere fortalt at hun kjente godt på samvittigheten før hun bestemte seg for å gå til Avaldsnes.

Styrte det meste

Nå virker landslagsspilleren å være på vei til toppformen, ifølge Arna-Bjørnar spiller Maria Dybwad Brochmann.

— Avaldsnes var et godt lag i fjor også, men da fikk de det ikke helt til kollektivt. Med Maren på laget har de fått en stor profil. Hun virker å være i toppform og spilte en veldig god kamp. Hun styrte det meste av det Avaldsnes kom med, sier Arna-Bjørnar spiller Maria Dybwad Brochmann.

— Det tar jeg som en kompliment. Jeg føler jeg er i form selv også, sier Mjelde selv.

Måtte forsvare seg

Det var imidlertid Arna-Bjøarnar som kom best i gang i kampen, med scoring av Ine Marie Wedaa. Tom Nordlies jenter svarte tilbake like etter. Først ved Elise Thorsnes. Deretter dukket Hólmfridur Magnúsdottir opp og ga hjemmelaget ledelsen. Like etter pause sendte samme spiller Nordlies lag foran med 3–1. I andre omgang ble Arna-Bjørnar liggende bakpå og måtte forsvare seg store deler av omgangen. En utlikning signert Brochmann like før slutt, pyntet på resultatet.

Ifølge Avaldsnes-trener Tom Nordlie, endte kampen med en sjansestatistikk som lyste 14–3 i favør hjemmelaget. Etter kampen uttalte han til NTB at de burde ha vunnet med tre, fire mål.

— Vi var for heite i toppen og bar preg av at det var serieåpning. Vi hang ikke sammen defensivt, men vi må se bak resultatet. Denne kampen er kanskje den dårligste vi har spilt i hele vinter, sa han.

Positivt med Nordlie

Maria Dybwad Brochmann tror sjansestatistikken til Nordlie stemmer, og mener Arna-Bjørnar må bli mye tøffere i duellene og tørre å spille eget spill.

Tom Nordlie var skuffet over eget lag i serieåpningen.

— Hvordan var det å møte en motstander som styres av en trenerprofil som Tom Nordlie?- Vi har ikke brukt noe energi på han. Men det er positivt at han skaper en annen type oppmerksomhet for kvinnefotballen. Han stod nå på sidelinjen og gaulet.

— Jeg ble vel engasjert fordi spillet var overraskende dårlig i forhold til det vi har vist tidligere i år, sier Avaldsnes-treneren.

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering