Et ujålete opprykk

KOMMENTAR: Han møtte på Stadion uten fyrverkeri, store ord, eller krav om noe som helst.

SEIERSSJEF: Lars Arne Nilsen har ledet Brann opprykk uten store ord.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Lars Arne Nilsen tok arbeidsantrekket på fra dag én, møtte omgivelsene på en ærlig og rakrygget måte, og snakket mest om lysten til å trene Brann. Det var en indre glød han hadde båret på i lang tid.

Les også

- Jeg føler mest lettelse. Gleden kommer nok etter hvert.

Les også

Brann er tilbake i Tippeligaen

  • Se BTs jubelheis!

Hødd var spennende og utfordrende nok i seg selv, men for en fotballfagmann som er oppvokst i Branns nedslagsfelt, så var jobben som trener for byens stolthet det som raget høyest.

Faksimile: Forsiden til Bergens Tidende.

Trenerskifter fører ofte med seg store endringer også i omgivelsene. Slik var det ikke da Lars Arne Nilsen etterfulgte Rikard Norling. Han fant raskt tonen med trenerapparatet og de andre som daglig bistår Brann i å bli en bedre klubb. Fokuset ble umiddelbart rettet mot den neste utfordringen, og i fotball er det neste kamp.Den kampen har vi siden hørt om utallige ganger, men i fotball er det ikke større hemmeligheter enn at det er resultater og det som skjer fra runde til runde som er avgjørende.

Man kan ikke løpe før man kan gå, og Lars Arne Nilsen fikk erfare at det var et skjørt korthus han overtok.

Tore Strand, kommentator i BT.

3-2-seieren over Åsane var ett av bevisene på det. I én omgang var Brann naboen langt underlegen. Siden lærte Nilsen raskt at det å krige og slåss er en suksessfaktor i denne divisjonen. En annen lærdom var at det var svært nyttig å ha en fighter som Azar Karadas på benken.0-4 mot Sogndal på Stadion var nok et bevis på at Lars Arne Nilsen ikke hadde overtatt noen ferdigstøpt enhet. Siden gikk det gradvis bedre, og Brann har ikke tapt en seriekamp siden Sogndal-ydmykelsen 21. juni.

Gradvis er Brann blitt bedre, og sakte, men sikkert har Lars Arne Nilsen ledet dem inn på opprykksporet. Belønningen kom på en fridag, men det betyr lite i den store sammenheng. Jo tidligere en vet divisjonsstatusen for neste sesong, jo bedre blir forutsetningene for å være godt forberedt når alvoret starter igjen.

Ser en tilbake på sesongen, så var det ikke en dag for tidlig at styreleder Eivind Kåre Lunde tok affære og gjorde det den forrige ledelsen burde innsett etter forrige sesong, og fjernet Rikard Norling. Trenersparkinger er aldri elegante, men – rett som det er – nødvendige. Historien viser at det var et avgjørende grep for at Brann igjen kan kalle seg et eliteserielag.

Da Lars Arne Nilsen ankom Stadion var det kun snakk om en kontrakt ut sesongen, og at opprykk var det eneste det handlet om. Nå er det en realitet, og det ligger i kortene at Brann og Lars Arne Nilsen med det første blir enige om å forlenge arbeidsforholdet.

I seierens rus har Brann tidligere vist at de har vært slepphendte med å gi trenere lange kontrakter. Det er ikke nødvendig. Det å trene Brann er en av de mest attraktive jobbene i Norge. En toårskontrakt mener jeg holder i massevis. For Lars Arne Nilsen gir det mer enn nok muligheter til å forme sitt lag. En trener som er på tå hev fra dag til dag, er til det beste for Brann.

Gjenopplev Ballspark-sendingen under Sogndal-Kristiansund

Slik jeg kjenner Lars Arne Nilsen tror jeg uansett ikke kontraktlengden er av avgjørende betydning. Han har vist at han duger, og trenger ikke gjøre annet enn å fortsette å bruke sin fotballfornuft til å utvikle laget videre. Jeg tror også den erfaringen han har fått med seg via tiden i Brann, har gitt ham innsikt og erkjennelse nok til å skjønne at det fortsatt er et langt stykke igjen til Brann er en klubb som kan kjempe med de beste i Norge.

FINSTASEN PÅ: Lars Arne Nilsen kan glede seg over opprykket etter at Sogndal slo Kristiansund onsdag kveld.

Opprykket har gitt ham vind i seilene. Men strilen fra Sotra-havgapet vet at det venter mye ruskevær om ikke klubben og laget gjør de rette disposisjonene, og forbereder seg på aller beste måte på det som kommer i april neste år.Onsdagen var en påminnelse om hva som venter. I Molde ble Ole Gunnar Solskjær båret på gullstol inn på Aker stadion. Med 4,4 millioner kroner i årslønn, med lokalt næringsliv og trofaste støttespillere som Gjelsten og Røkke i ryggen, så er kristiansunderen og Molde klar for å kjempe om nye trofeer.

I det perspektivet var Brann-opprykket bare første del av gjenreisningen før Brann kan tenke på medaljer igjen. Er arbeidshanskene slitte, Lars Arne Nilsen, så ønsk deg et par nye til jul.

For det er nå jobben med å gjøre Brann til en toppklubb i Norge starter.

Takk, Sogndal.

Gratulerer, Brann!

Se høydepunktene fra Sogndal-Kristiansund:

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
BT anbefaler

Se lokale lag i aksjon

Finalene i Norway Cup ble spilt på lørdag, og BT sendte direkte fra Ekebergsletta.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  2. – Jeg hadde nok sovet bedre om strømprisen var mer stabil

  3. «Sex med gråtende ofre er ikke alltid voldtekt i dag. Loven bør endres.»

  4. Det er fleire rotter i Bergen sentrum enn før, meinar skadedyrkontrollørar

  5. Ekspert: Norge vil kunne kjøpe strøm i vinter – men det blir dyrt

  6. Fant blindpassasjerer på lasteskip: – De hadde vært der i ti dager