Tom Nordlie: - Det løser seg hvis det kommer en annen klubb

Debuterte med seier som Avaldsnes-trener, men utelukker ikke snarlig comeback i herrefotballen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter 3-2-seieren mot Arna-Bjørnar var Tom Nordlie fornøyd med tre poeng, men ikke noe mer enn det.

– Det var vel 14-3 i målsjanser. Vi burde ha vunnet klarere og avgjort før. I stedet ble det mye nerver, litt typisk for en sesongåpning. En forferdelig dårlig kamp, egentlig, sier Avaldsnes-treneren til Bergens Tidende.

Kunne trent herreklubb

Den rutinerte treneren overrasket mange da han signerte med den hardtsatsende kvinneklubben Avaldsnes. Kontrakten gjelder i ett år.

– Har du en klausul om at du kan gå dersom det kommer en herreklubb på banen?

– Ikke skriftlig, nei. Jeg kunne ha trent en herreklubb nå hvis jeg ville. Det er ikke noe mål å komme seg til en herreklubb, men skulle det komme noe så løser alt seg, sier mannen som tidligere har trent klubber som Odd, Vålerenga, Start, Viking og Lillestrøm. Han skilte lag med Sandnes Ulf etter nedrykket i fjor.

Toppserien fotball 2015: Avaldsnes - Arna-Bjørnar. Avaldsnes trener Tom Nordlie i toppseriekampen i fotball mellom Avaldsnes og Arna-Bjørnar på Avaldsnes Idrettssenter

Kone og tre barn bor på Lørenskog. Nordlie er på Karmøy fra tirsdag til fredag eller lørdag. Ingen ideell situasjon, innrømmer Nordlie.– Jeg har heldigvis en tålmodig kone og unger. Jeg tar en dag av gangen, sier Nordlie.

– Hva fikk deg til å si ja til å trene Avaldsnes?

– Jeg er en visjonær fyr som godt kan prøve ting som ikke er helt A4. Det handler om å få ut det beste av spillerne, uansett om det er herre— eller damelag, sier Nordlie.

- Urettferdig å sammenligne menn og damer

– Hva er de største forskjellene mellom å trene menn og kvinner?

– Det er selvsagt mindre tilskuere og trykk rundt kampene. I kvinnefotball går det selvsagt saktere, men sammenligningen med menn blir helt feil. Spillerne i Avaldsnes er superprofesjonelle og lojale, til tider nesten for lojale, sier Nordlie.

– Hva er målsettingen denne sesongen?

– Målet er medalje. Men jeg har bare 16 utespillere, og vi mangler bredden til lag som LSK og Stabæk, sier Avaldsnes-treneren.

– Om en drøy uke starter herrenes eliteserie. Blir det Molde som vinner?

– Jeg er litt usikker, men Molde har en svært sterk tropp. Jeg tror ikke at Odd var noe blaff i fjor, og jeg tror også at RBK blir sterkere. Medaljene vil nok stå mellom RBK, Molde, Strømsgodset og Odd, sier Tom Nordlie.

Øvrige kamper: Klepp – Vålerenga 3-1, LSK Kvinner – Stabæk 1-0, Medkila – Kolbotn 1-4, Sandviken – Trondheim-Ørn 2-2. Fakta

Avaldsnes – Arna-Bjørnar 3-2 (2-1)

469 tilskuere

Mål: 0-1 Ine Marie Wedaa (7), 1-1 Elise Thorsnes (9), 2-1 Holmfridur Magnusdottir (21), 3-1 Magnusdottir (49), 3-2 Maria Brochmann (86).

Dommer: Birgitta Solberg, Vang.

Gult kort: Freja Hellenberg, Avaldsnes.

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering