Får skylden for å sverte Storbritannias suksess-OL

Etter London-OL i 2012 var britene stolte. Ikke fullt så mye nå lenger. Russerne får skylda.

Brisitkse tabloider var på klassisk vis nådeløse etter avsløringene om russisk doping. Ikke minst fordi disse avsløringene er med på å sverte deres eget OL. Et Ol som i deres øyne, var meget vellykket.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Dersom du vil ha en kjapp oversikt over den siste dopingskandalen finner du den her:

Les også

Seks punkter som forklarer den store dopingskandalen

En hel idrettsverden er sjokkert over de siste dopingavsløringene. I England kanskje mer sjokkert og forbannet enn de fleste andre steder.

Fordømmende overskrifter

Da den tidligere presidenten i WADA, Dick Pound, la frem sin 323 sider lange rapport om hvordan russisk friidrett har drevet systematisk juks i en årrekke, brast også noen illusjoner om de glitrende lekene på OL-stadion øst i London for tre år siden.

Engelske aviser er heller ikke nådige i sine overskrifter dagen etter Pounds avsløringer.

«The fraud of the Rings»Daily Mirror

«Torched» - The Sun

«Gold medal for cheating» - Daily Mail

«Kick them out» - Daily Express

Fordømmelsen sitter løst hos de fleste taleføre på øya. Russerne får skylden i rapporten for å ha ødelagt for mange friidrettsutøvere under lekene i London. Medskyldig skal det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) være. De skal ha vært på å forhindre at dopingtatte ikke fikk delta i lekene i London.

Med penger fra norsk UD skulle Norge hjelpe Russland til å bygge opp antidopingarbeidet:

Les også

- Det er skuffende at kunnskapen ikke er brukt til å bekjempe doping

Coe blir ryddegutt

Britene har også mannen som får jobben med å rydde opp i elendigheter. Den gamle mellomdistansekjempen Sebastian Coe (nå Lord Coe) er nå president i IAAF. Han var leder for organisasjonskomiteen for OL i London i 2012.

Sebastian Coe er president i IAAF og får ansvaret for å rydde opp etter den nye dopingskandalen.

Lord Coe er selvfølgelig fordømmende i sin handling, men har også et troverdighetsproblem. Hans forgjenger som president i IAAF, Lamine Diack, ble i forrige uke arrestert av fransk politi. Diack har samarbeidet med Coe i IAAF i en årrekke. Diack er mistenkt for å ha mottatt bestikkelser for å skjule positive dopingprøver.

— Steng dem ute

Britiske idrettsutøvere er, som mange norske, ikke overrasket over avsløringene. Langdistansedronningen Paula Radcliffe sier at hun lenge har hatt mistanke.

— Vi må gå til det skritt å stenge dem ute fra konkurranser til de har ryddet opp, sier Radcliffe til avisen Daily Mirror.

  • Dersom du fortsatt er interessert i avsløringene finner du mer her:
Publisert: