Supertalentet Rashford avgjorde for United igjen

Hjemmelaget imponerte ingen, men anført av en 18-åring sikret de tre viktige poeng og sendte motstander Aston Villa ned en divisjon.

18 år gamle Marcus Rashford jubler etter å ha scoret nok en gang for Manchester United.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den lynraske angrepsspilleren fortsatte det som har vært et eventyrlig 2016 da han senket Aston Villa lørdag. Fra før har Rashford avgjort storkamper mot blant andre Manchester City og Arsenal — denne gangen bredsidet han et presist innlegg fra Antonio Valencia inn i nettet og sørget for 1-0 etter 32 minutter.

United imponerte ingen, men med seier og tre poeng rykker laget opp på 56 poeng, og er dermed bare ett poeng bak byrival Manchester City på den viktige fjerdeplassen. De lyseblå møter Chelsea i London klokken 18.30.

Les også

Van Gaal frykter ikke spillerflukt etter sesongen

Nytt Rashford-mål

For Aston Villa var tapet på Old Trafford nederlaget som sikret at den tradisjonsrike klubben må spille neste sesong på nest øverste nivå, for første gang i Premier League-historien. Avstanden opp til Norwich på 17. plass er på 15 poeng når det gjenstår fire runder.

Birmingham-klubben har virket fortapt hele sesongen, men hang brukbart med i den første omgangen i Manchester.

Det var hjemmelaget som styrte, men de klarte ikke å spille seg til de helt store mulighetene den første halvtimen. Juan Mata fikk prøve seg fra god posisjon, men spanjolens avslutning var håpløs og gikk ut til innkast.

Les også

Chelsea-manageren bekymret: - Hazard er på et mørkt sted

Etter 32. minutter skulle hjemmesupporterne få noe å juble for. Og igjen var det 18 år gamle Marcus Rashford som var i begivenhetenes sentrum.

Antonio Valencia slo knallhardt inn fra høyresiden. Der møtte Rashford ballen og ekspiderte den inn i nettet bak Aston Villa-keeper Brad Guzan. Det var stortalentets fjerde mål i Premier League.

Enorme Villa-sjanser

Den andre omgangen, som den første, hadde ikke all verden å by på.

Kantspiller Memphis Depay fikk tillit fra start og virket ivrig på å vise seg frem, men det var Juan Mata som fikk omganges første gode mulighet. Midtbanespilleren fikk stå upresset på første stolpe, men en god redning hindret spanjolen i å doble ledelsen.

Les også

Leicesters suksessmanager: - Vår jobb er utført

Det bedagelige fortsatte utover i andreomgangen på Old Trafford, og det gikk lange perioder uten de store hendelsene.

Med 15 minutter igjen ble målscorer Marcus Rashford byttet ut, naturligvis til stor applaus fra hjemmepublikummet. Inn kom Anthony Martial.

Det hadde vært stille fra Aston Villla i de første 80 minuttene, men mot slutten fikk gjestene noen eventyrlige muligheter til å reise hjem til Birmingham med poeng.

Først ble innbytter Rudy Gestedes avslutning blokket av Daley Blind, så skjøt Aston Villa-spissen i stolpen etter et innlegg fra høyresiden. Men det ville seg ikke for gjestene, som så mange ganger tidligere denne sesongen.

På overtid fikk Memphis Depay en stor mulighet til å øke til 2-0, men skuddet traff stolpen.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport. Der får Kjetil Rekdal refs for sitt nye regime på Valle:

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk