Barmen er en av de første treneren tar ut på laget

— Folk må jo se at han er en god spiller, sier Lars Arne Nilsen.

Fra hakkekylling til helt: Kristoffer Barmen har den siste uken scoret to straffemål som kan bli verdt titalls millioner for Brann. FOTO: Aleksander Myklebust
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Han har ikke akkurat vært supporternes yndling, Kristoffer Barmen. Gjennom nedrykksåret 2014 lot mange seg frustrere over at han brente mange sjanser, og i sosiale medier ble det antydet at han fikk spille fordi han er daværende styreformann Rolf Barmens sønn.

Les også

Hør parodien på Branns sportssjef

Nå ser det hele annerledes ut. Barmen har hatt en sterk høst på midtbanen, og de to siste kampene er han blitt matchvinner fra ellevemetersmerket. Straffesparkene kan være forskjellen på opprykk eller et nytt år i 1. divisjon for Brann. Likevel har 22-åringen med de lyse krøllene virket fullstendig avslappet på vei frem mot straffemerket.

— Jeg er en like god fotballspiller uansett om jeg bommer eller scorer på den straffen. Jeg vet hva jeg står for, og det gjør Lars Arne (Nilsen, trener) også. Selv om jeg bommer, går det fint for min egen del. Jeg vet at jeg takler det. Derfor er jeg heller ikke så nervøs, forklarer Barmen.

- Har du drevet mental trening?

— Ja, man kan på mange måter si det. Jeg vil ikke gå så mye inn på det, men det er noe jeg har jobbet med

Les også

Fem gode grunner til at Brann rykker opp

— Undervurdert

Egenskapene hans er høyt verdsatt hos Lars Arne Nilsen. Treneren kan ikke helt forstå at Barmen har vært en slags hakkekylling blant fansen.

— Jeg har hørt om det, men jeg merker ikke det på Stadion nå. Jeg tror det virkelig har snudd, nå tror jeg han er en av favorittene. For slik han har spilt i det siste, må jo folk se at han er en bra spiller. Så lenge jeg har vært her, har han vært en av våre bedre spillere. For meg er han en av bærebjelkene i laget. Undervurdert – og en av de første jeg tar ut på laget, avslører Nilsen.

Han mener Barmen har den mentale styrken som kreves for å spille i en klubb som Brann.

— Det er noen som bare har det, og det er derfor jeg har tro på ham. Skal du spille i Brann, må du tåle ytre press og stress. Barmen legger det vekk og spiller fotball. Han er rolig med ball, klok, tøff i duellspillet og mentalt sterk. En utrolig bra fyr, og en type som er vanskelig å få ut av fatning, roser Nilsen.

Les også

- Løp som en bikkje, presset høyt og lavt

— Blir ikke påvirket

Han har nå forfremmet Barmen til lagets faste straffeskytter, en oppgave Erik Huseklepp har hatt frem til nå. Mandag preget førstnevnte forsidene til BT og BA for annen gang på en uke. Barmen hevder at kontrasten til fjoråret likevel ikke er så stor som man skulle tro.

— Ikke for min egen del. Livet til en fotballspiller går opp og ned. Hvis jeg skulle bli påvirket av det andre mener om meg, tror jeg ikke at jeg hadde taklet det bra. Jeg har nok med meg selv, sier Barmen.

- Men klarer man å styre unna alt som blir skrevet ulike steder?

— Ikke alt, men det påvirker meg i svært liten grad.

- I god posisjon

Neste kamp, mot Jerv onsdag 14. oktober, er Barmen suspendert, men Sivert Heltne Nilsen er tilbake fra sin karantene. Med tre hjemmekamper og en bortetur til Sotra igjen, ser det unektelig bra ut for Brann. Kristiansund skal ut i tre bortekamper, én av dem mot Sogndal.

— Man kan tenke at det er for godt til å være sant, og da er det gjerne det. Med tolv poeng igjen å spille om er vi bare tre poeng foran Kristiansund på tredjeplass, minner Barmen om.

Nilsen er ikke noe dristigere:

— Her kan alt skje. Vi har satt oss i en god posisjon, det er hva jeg kan strekke meg til å si, sier Brann-treneren.

Les flere reaksjoner etter Branns seier mot Kristiansund:

Publisert: