Ett spillerkjøp i 2015 gir Rune Soltvedt skikkelig dårlig samvittighet

— Det var kjempedårlig gjort av oss, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

LITE SPILLETID: Rune Soltvedt har hentet to backer, Dani Hatakka og Viljar Vevatne, som begge har fått minimalt med spilletid (Arkivfoto)
 • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det var på medlemsmøte i Brann torsdag kveld Soltvedt fortalte om spillerkjøpet i 2015 som han ikke har så ren samvittighet for som han skulle ha ønsket. For da backene Viljar Vevatne og Dani Hatakka ble tema etter spørsmål fra ett av medlemmene da Rune Soltvedt holdt sitt innlegg om "status for sport A-lag", kom Soltvedt med følgende utsagn om Vevatne.

Les også

Brann dropper å flytte Stadion

(Krever innlogging)
— På det tidspunktet vi hentet Viljar, så vi ingen andre alternativer. Så rett etterpå, kanskje en uke eller ti dager, ble Ruben Kristiansen (som også er venstreback) tilgjengelig for oss på en veldig god avtale. Så hentet vi Ruben. Det var ekstremt dårlig gjort av oss som klubb og meg som leder, sa Soltvedt.

Ble kjøpt fri, men ikke brukt

Som kjent ble Vevatne først signert som Bosman-spiller i fjor, og skulle slutte seg til Brann før 2016-sesongen. Men så ble Vevatne, som gjorde det godt i Bryne, kjøpt fri før tiden i fjor sommer for nær en halv million kroner.

Viljar Vevatne har bare spilt to kamper for Brann, etter at klubben kjøpte ham fri fra Bryne i sommer.

Men Vevatne har vært en flopp i Brann. I fjor spilte han to kamper i 1. divisjon. I år har han bare én kamp for A-laget: Da Brann røyk ut av cupen i 1. runde mot Førde. I serien har Vevatne vært på benken i én kamp, ellers på tribunen. Ruben Kristiansen derimot har vært fast på laget siden han kom til Brann i fjor sommer.— Viljar har mye kvalitet, men han har fått dårlige forutsetninger på grunn av at vi hentet Ruben (Kristiansen), sa Soltvedt.

Les også

David Nielsen vil hente Larsen fra Brann - igjen

Backkollega Dani Hatakka som ble hentet fra Finland før årets sesong har også bare spilt én kamp: Cuptapet mot Førde. Også i hans tilfelle kan det høres ut som om Soltvedt har et snev av dårlig samvittighet.

— Trenere vil ha 16–17 spillere som spiller mye. Så er det noen spillere du kan hive inn i cupkamper og i noen andre kamper der man kan. Så skaper det ikke utvikling å ikke spille, men vårt fokus har vært å ta poeng, sa Soltvedt på spørsmål fra salen.

Les også

Slik har du aldri hørt en stryning før!

Tror på vanskelige forhandlinger

Under 50 personer møtte frem på medlemsmøte i sommervarmen for å høre om mulighetsstudien om Brann Stadion som konkluderer med at det ikke blir flytting, og andre aktuelle temaer. Da den konklusjonen ble presentert, kom det applaus og tydelig anerkjennelse fra salen. Ingen tok til ordet for flytting.

Soltvedts innlegg fikk flest spørsmål. Han ble også spurt om overgangsvinduet som kommer og kontraktsforhandlingene som venter. Kaptein Vadim Demidov og Erik Huseklepp har begge utgående og dyre kontrakter.

— Vi skal først forhandle med dem som har hatt kontrakt over tid (blant andre Demidov og Huseklepp, red. anm.), de med ettårskontrakt tar vi til slutt (Azar Karadas og Daniel Braaten, red. anm.), sa Soltvedt og fortsatte på temaet reforhandling av kontrakter.

— For å være ærlig tror jeg det blir vanskelig. Vi har etablert en lønnsstruktur, og det er ganske stor forskjell på lønningene nå (i det nye lønnssystemet) og det lønningene som har vært før, sa Soltvedt.

Les også

Smiler Branns sportssjef etter sommerens forhandlinger?

Medieinntekter

I tillegg til Soltvedts innlegg og mulighetsstudien for Brann Stadion, var det flere andre programposter på medlemsmøtet. Daglig leder Vibeke Johannesen snakket blant annet om fordelingen av penger i den nye medieavtalen, som stort sett blir som før.

Brann ønsket at storklubbene skulle få en større del av kaken ettersom de er en avgjørende grunn til at medieavtalen er verdifull, men fikk ikke viljen sin i det norske fotballdemokratiet.

— Vi stiller oss bak det som er vedtatt, presiserte Johannesen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om dette temaet

 1. 11 øyeblikk fra det første året med Nilsen som Brann-sjef

 2. Nå skal mannen Brann ikke ville ha spille med flagget på brystet

 3. Tør de vise karakteren sin til mor og far?

 1. Eliteserien
 2. Viljar Vevatne
 3. SK Brann
BT anbefaler

Naboene er luta lei. – Jeg ser folk komme bort her og så bare løpe igjen, fordi det stinker så fælt.

Mannskapet på turistbåten «Eric Bloodaxe» mener stanken av boss fra Mathallen gjør dem uvel og skremmer turister.

LES SAKEN