Viljar Helland Vevatne signerte for 3 år med Viking

Viljar Helland Vevatne ble den første nye spilleren i Viking etter at Bjarne Berntsen overtok som hovedtrener like før jul.

Publisert Publisert

Viljar Helland Vevatne går fra Sandnes Ulf til Viking. Foto: Fredrik Refvem

Stavanger: Torsdag fikk Viking godkjent budsjettet av klubblisensnemnden i Norges Fotballforbund, fredag kom den første, nye kontrakten på plass.

– Viljar har signert avtale ut 2020, forteller en lettet daglig leder av Viking Fotball AS, Eirik W. Henningsen, til Aftenbladet.

– Nå er emisjonen i boks, og SR-Bank har ordnet opp. Vi veldig takknemlige og ser frem til å jobbe offensivt for Viking, lover Henningsen.

BB tar over

Han opplyser at trener Bjarne Berntsen heretter vil ha ansvar for spillerlogistikken, og at både Rasmus Martinsen (fornyet kontrakt) og Christian Landu Landu blir prioritert.

Allerede i midten av desember fortalte Aftenbladet at Helland Vevatne ville velge Viking fremfor å forlenge kontrakten med Sandnes Ulf, men kunne ikke signere før emisjonen var på plass.

Helland Vevatne har flere års fortid i mørkeblått. 1994–modellen fikk ikke kontrakt da han ble senior, akkurat som kameraten Birger Meling (nå Rosenborg), men har alltid hatt et mål om å komme tilbake.

Han lyktes ikke under et opphold i Brann (sommer 2015/sommer 2016), men gode prestasjoner i Bryne (2014 og halve 2015) og Sandnes Ulf (halve 2016/2017) har fornyet Vikings interesse.

TS’en bygger kunstgrasbaner

– Mye har falt på plass i Viking, og nå varer det ikke lenge før TS-en går i gang med ombygging av stadion og treningsbanen til kunstgras. Vi har fått utrolig gode avtaler med entreprenøren, sier Eirik W. Henningsen.

Han håper det blir avtaler om leie av banen med kommunen, dessuten intensiverer Viking arbeidet med å bygge ut stadionkroppen mot sør.

Publisert