Derfor bør Hødd frykte sommeren

– Det er vanskelig å si hvorfor det er slik, sier trener Sindre Eid.

Publisert Publisert

SOMMERTRØBBEL: Hødd sliter historisk sett i kampene etter sommerferien. Det må de gjøre noe med i år. Her fortviler Hødd-trener Sindre Eid over nok et sommertap i august i fjor, da Hødd tapte 1–4 hjemme mot Lars Bohinen og Sandefjord. Foto: Marius Bøstrand

  • Øyvind Godø
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Når opprykksjagende Hødd starter sommerferien neste uke, kan det gi hodebry. I kampene etter ferien bruker nemlig Hødd å få problemer.

Én kamp gjenstår før sommerferien starter i norsk 1. divisjon. Uavhengig av utfallet av søndagens Follo-kamp, kommer Hødd til å gå inn i ferien som opprykkskandidater.

Hvis Sindre Eids menn skal bevare sin topplassering også i kampene etter sommerferien, må de gjøre en bedre jobb enn hva tilfellet har vært de siste årene.

Første del av høstsesongen har nemlig vært Hødds dårligste periode i flere sesonger.

– Det er vanskelig å si hvorfor, sier Sindre Eid.

I fjor kom den stygge rekken med 1-4-tap mot Mjøndalen, 0–4 mot Bærum og 1–4 mot Strømmen rett etter ferien.

Selv da Hødd kjempet om opprykk i 2013, tok de kun ett poeng på de tre første kampene etter sommerpausen.

Også i 2011 lå Hødd helt i toppen før sommeren. Så ble det tre strake tap med 0–4 mot Hønefoss, 1–3 mot Mjøndalen og 1–2 mot Sandefjord.

– Jeg tror ikke vi gjør så mye annerledes enn andre. Spillerne må ha litt fri, få avkobling og lade opp batteriene igjen. Det gjelder i alle lag, forteller Eid.

– Vi gir spillerne ti dagers ferie, men det er jo ikke treningsfri. De får med seg et individuelt tilpasset treningsopplegg. Forhåpentligvis er de enda bedre fysisk form etter ferien.

Alkohol

Eks Hødd-trener Lars Arne Nilsen har innført alkoholforbud i Brann. Det er ikke nødvendig i Hødd, ifølge Eid.

– Nei, spillerne vet hvor grensa går. Vi har klare kjøreregler, og det har aldri vært noen problemer på det området, forteller Hødd-treneren.

Spillerne får frihet til å tilbringe ferien hvor de vil, men må selvfølgelig holde formen ved like. Så gjelder det å komme raskt tilbake i kampmodus når den lille ferien er over.

– Utfordringen er å komme i gang igjen og finne raskt tilbake til kampformen. Derfor vurderer vi å ha en treningskamp før det smeller i gang igjen, sier Eid.

– Vi hadde det mot AaFK i sommerferien i fjor. Hvis vi skal ha det i år, må vi finne en motstander som gir oss god nok matching.

Klima

Hødds svake trend etter sommerferien strekker seg langt tilbake. I 2. divisjon i 2009 tapte de 2–4 mot Steinkjer og 2–6 mot Drøbak-Frogn rundt ferietider.

I nedrykkssesongen i 2008 gikk de på hele åtte strake serietap etter sommerpausen med målforskjellen 8–27. Det er kanskje Hødds svakeste rekke noensinne. Tendensen er i hvert fall klar: Hødd har ofte sin verste periode rett etter sommerferien.

– Det er alltid noe vi kan gjøre annerledes og bedre, medgir Hødd-treneren.

Samtidig bruker blåtrøyene å være særdeles gode utover høstsesongen. Kanskje er det rett og slett de klimatiske forholdene som er årsaken til denne klare distinksjonen.

– Det kan godt hende. Det er nok verre å komme til Høddvoll når det er kaldt og sur vind. Samtidig var nok det enda mer gjeldende før, sier Eid.

— Nå er det jo kunstgress og gode spilleforhold på Høddvoll året rundt, påpeker den tidligere stopperkjempen.

Unntaket til Hødds svake tendens etter sommerferien, er cupgull-sesongen i 2012. Da snudde Hødd snudde den forferdelige sesongstarten i sommertidene og etter hvert utover høsten.

Det hele startet med 5-0-seieren over HamKam da Pål André Helland fikk sitt Hødd-gjennombrudd med hat trick.

Ole Amund Sveen tror 1-1-kampen mot Sogndal kan bli et tilsvarende vendepunkt i årets sesong, etter en skuffende juni-måned resultatmessig.

– Vi har spilt bra, men hatt marginer imot. Jeg håper og tror det snur nå, sier Sveen.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Hødd
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bensin og diesel kan bli forbudt i Bergen

  2. Mann (29) omkom

  3. Dette betyr bybudsjettet for din økonomi

  4. – Er man venn av Bryggen, bør man ønske seg Bybanen dit

  5. Bildene vekker oppsikt: Her er 46.000 mennesker samlet

  6. Taparen i årets budsjett: byrådet