Bakrus etter Brann–fest

STRANDSONEN: Først er det champagne, fest og duell med Brann. Så kommer hverdagen og bakrusen.

Levanger slo Brann 4-1 i vår. Etter det kollapset trønderne - i likhet med andre klubber som gitt bergenserne juling i 1.-divisjon.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

For alle lagene i 1. divisjon er møtene med Brann årets høydepunkt. Det har Brann også fått erfare etter å ha gått på solide smeller borte mot Hødd og Levanger, og hjemme mot Sogndal. I tillegg har Brann slitt tungt i oppgjør mot mindre klubber som Jerv, Bryne, Follo, Åsane og Nest — Sotra.

Les også

Hødd-sjefen vil ha revansje

Felles for motstanderne er at de aller fleste har opplevd tunge perioder i ettertid av det som har vært rene fotballfester mot ligaens desiderte gigant.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand

Mandagens motstander Levanger er en av klubbene som har brukt lang tid på å komme seg til hektene etter å ha banket Brann. Det var fest på samme måte som da byens store sønn Knut Knudsen vant OL-gull på sykkel i 1972, etter at Levanger banket Brann 4-1 i mai. Det resultatet sendte Rikard Norling hjem til Sverige, og trønderne i en rus som varte i uker.

Utladningen

For etter triumfen mot Brann kom det tre tap, og så to uavgjorte kamper før den første seieren siden møtet med bergenserne kom i forrige runde da Levanger slo Fredrikstad 4-1. Fest var det også i Ulsteinvik da Brann kom på besøk i den tredje serierunden. Sunnmøringene slo Brann 3-0 foran elleville hjemmetilhengere, men Hødd kom raskt ned på jorden igjen. Utladningen mot Brann kostet tydeligvis krefter, for i neste kamp ble det 0-4-tap mot Bærum.

Les også

Hans Inge (32) er Brann-trenerens hemmelige rådgiver

Brann slo Follo og spilte uavgjort mot Nest -Sotra på Stadion, men for begge motstanderne ble det en tung tid etter at en hadde ladet opp til en av sesongens største kamper. Follo tapte tre av de fire neste oppgjørene, og har kun fire poeng å vise til på de seks siste kampene.

Nest-Sotra rystet Brann på Stadion 16. mai, men etter 2-2-oppgjøret slet de grønne tungt. Det ble kun fem poeng på de seks neste kampene, og med det en bunnstrid som fikk et helt nødvendig løft med seier mot Åsane sist søndag.

Kristoffer Larsen jubler etter å ha scoret mot Follo sist. Motstanderne sliter etter møtene med Brann.

Åsane hadde selv fem tap før møtet med storebror, og i en spennende kamp var det kun en snuoperasjon av Brann i sluttminuttene som hindret et heltent Åsane-lag i å ta poeng.

Sogndal-nedtur

Suverene Sogndal ga hele Bergen et fotballsjokk da de valset over de røde og vant 4-0 på Stadion, men etter det ble det tre strake uavgjortkamper, to på hjemmebane, for lederlaget.

Les også

Brann fikk nei på Skålevik-bud

Med andre ord så har Brann virkelig fått erfare at samtlige motstandere har ladet ekstra godt opp til møtet med klubben med de desidert største ressursene i divisjonen. Det har imidlertid kostet for noen, for kun Strømmen og Sandnes Ulf har før ferien vunnet den påfølgende kampen.

Mandag kveld får vi kanskje svar på om trenden fortsetter, eller fikk trønderne så mye karsk og sodd etter 4-1-seieren i mai at de ikke klarer å gjenta bedriften?

Det skal kule til en trønder! Herved er Brann advart!

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Brann-profilen: - Jeg har ikke råd til å sutre

  2. Fotballens spinnville pengegalopp

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentsamskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN