Brann svikter som favoritter

Brann inviterte til fest med taco og fotball på menyen. For dem som kun valgte fotballen, ble smaken flau, skriver Tore Strand.

 • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

For første gang på lang, lang tid var Brann klare favoritter til å vinne en fotballkamp. Som så mange ganger før i en slik posisjon, sviktet rødtrøyene. Heller ikke Rikard Norlings elever klarte å snu den trenden etter en svak Brann-forestilling.

Tendensen så vi tidlig. For det var noe halvhjertet over det Brann presterte fra start da vel 13. 000 hadde benket seg, og var klar for at Brann tok nok et steg bort fra nedrykksspøkelset. Men noe av det mest vesentlige manglet – aggressiviteten.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand. Foto: BT

For der Markus Pedersen og Jakob Orlov i 4-1-seieren mot Strømsgodset i runden før, presset motstanderen og sørget for at Godset aldri fikk tid og rom til å bygge opp sitt spill, var det noe halvhjertet over det hele fredag kveld.Og det smittet. For heller ikke midtbanen fikk grep om kampen. En spiller som Stéphane Badji var dominant i Drammen, men mot Sandnes Ulf var han tilbake til nivået fra i vår. Det der han spilte mange feilpasninger på tvers, og der han trodde han hadde bedre tid med ballen. Tid fikk han aldri mot aggressive gjester, og dermed klarte Brann aldri å styre kampen.

Les også

Vil ikke gi Skaanes dirigentrollen

|

Les også

Hanstveit mener Brann løp for lite

Les også

Askar reddet ett poeng for Brann

Og da heller ikke Fredrik Haugen hadde dagen, ble det noe tamt over det hjemmelaget forsøkte seg på. For offensivt var det ingen flyt, og det var kun i små perioder Brann skapte trøbbel for gjestene. Den ene gangen før pause fosset Erik Huseklepp mot mål, men i stedet for å spille til godt plasserte lagkamerater, valgte han å skyte fra spiss vinkel.

Det var det eneste Brann skapte før pause i en særdeles skuffende førsteomgang, der de kunne være glad for at det sto 0–0. For Sandnes Ulf burde hatt straffe da Stephane Badji felte Hannes Sigurdsson.

Så mye bedre ble det ikke etter sidebytte, men en Sandnes Ulf-scoring etter corner som kom etter svak Brann-markering, løftet Brann i en periode. Amin Askar kom inn og berget det ene poenget da han banket en svak Sandnes Ulf-klarering i mål. Etter det hadde Brann noen spede forsøk, men et Sandnes Ulf-lag som på grunn av sin utsatte tabellposisjon ikke var fornøyd med det ene poenget, tok godt vare på sine kontringer og sørget for at Brann-forsvaret hele tiden måtte være på tå hev.

Heldigvis ryddet Azar Karadas og Erlend Hanstveit godt opp, og dermed fikk Brann med seg ett poeng de ut fra prestasjonen kan si seg godt fornøyd med.

Les også

Høye skuldre og lavt press

Oppgjøret var først og fremst nok et bevis på at når man ikke gir 100 % i alle dueller, så faller prestasjonen noen hakk. For de tapte duellene sørget for at Brann kom på etterskudd, og det lille nivåfallet sammenlignet med forrige kamp, var nok til at en ikke fikk den seieren som kunne gitt større ro og trygghet i innspurten.

Det svir nok ekstra å gi bort to poeng til et bunnlag som Sandnes Ulf, men jærbuene skal ha for både tæl, innsats og sin tilnærming til kampen. De var uredde og jaktet hele tiden den avgjørende scoringen, og selv om ett poeng i ny og ned ikke er nok for Sandnes Ulf, så er det helt klart at Tom Nordlie har løftet laget etter sin inntreden. Noe fem uavgjorte og ett tap på de seks siste kampene forteller.

For Brann venter det som i utgangspunktet er en langt tøffere oppgave når Odd er motstander i Skien neste søndag. Trøsten er at Brann ikke er favoritter i det oppgjøret. Den rollen behersker de ikke – ennå.

Publisert
 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Eliteserien
 4. SK Brann
 5. Sandnes Ulf
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Bergensere som hadde vært på vinterferie ble bedt om å teste seg. Slik svarte de.

Bergen kommune mener alle som har vært på vinterferie skal teste seg når de kommer hjem – uansett.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Nå skjerpes smittevernreglene for barna. Det kan bety mer hjemmeskole.

 2. – Eg er redd for kva du tenker om meg

 3. Helse Bergen krever ikke vinterferietest

 4. Mannen skal ha voldtatt jenten og truet henne til å tie. Så ble hun gravid.

 5. Ida (25) lyktes med å gå ned i vekt og holde den. Her er seks feil mange gjør.

 6. Arbeider døde etter fall fra stillas