Solberg nummer to i Rally Tyskland

<p>Bare Sebastien Loeb raskere.</p>

rally.pg Scanpix

Citroën-fører Loeb er 20,4 sekunder foran nordmannen. Jari-Matti Latvala er på tredjeplass i asfaltracet.

Petter Solberg mente den erfaringen han har opparbeidet seg med sin Ford Fiesta RS WRC på asfaltunderlag er forholdsvis liten.

— Jeg må bli vant til bilen på dette underlaget. Derfor kunne jeg ikke satse hardere, men kjørte heller smart uten å ta for mange sjanser, sa han.

- På de første fartsprøvene tapte jeg noen sekunder, men alt i alt er jeg svært godt fornøyd med det jeg presterte i dag, sa Solberg.

Østberg godt med

Til tross for problemer med bremsene holdt også Mads Østberg et høyt tempo på de første fartsprøvene i VM-runden i Tyskland.

Helgens VM-runde i Tyskland startet slik Østberg håpet at det ville - i det tempoet han avsluttet sist sesong med. Men før de tre første etappene var kjørt, fikk han problemer med bremsene.

— De tåler rett og slett ikke denne varmen det blir her nede, forklarte Morten Østberg, teamsjef i Adapta World Rally Team.

Bremsene holder ikke

I tillegg slet Ford Fiesta WRC-føreren med å legge av seg bremseteknikken fra grusløpene.

— Jeg tar instinktivt med meg teknikken fra grus over på asfalt, noe som gjør at bremsene ikke holder ut en lang etappe, som igjen fører til at jeg er nødt til å holde et lavere tempo, sa Mads Østberg.

Etter fredagens seks etapper ligger Østberg på åttendeplass, halvannet minutt bak Sebastien Loeb.

Lørdag skal kjørerne gjennom seks fartsprøver. (©NTB)