Søderlund spår en ny storseier

Alexander Søderlund mener Brann skal få kjenne at Rosenborg-maskineriet er på gang.

TROR PÅ MER JUBEL: Alexander Søderlund tror Brann skal få slite mot Rosenborg.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

DIREKTE 18:

Lerkendal (adressa.no): 26-åringen scoret sitt første RBK-mål i 4-1-seieren på Brann stadion i fjor høst. Nå tror han på en ny opptur når Brann står på motsatt banehalvdel for andre gang i RBK-karrieren.

— Vi har tenkt til å gå ut høyt og presse Brann. Det handler om å bygge videre på det vi gjorde i Bodø, som var et steg opp. Vi satser på å trykke Brann ned i banen og score mange mål, sier Søderlund vel vitende om at Rosenborg vant 4-0 i tilsvarende oppgjør i fjor.

— Vi skal trykke dem ned. De skal få kjenne at vi er på gang. Det bør bli storseier og vi gleder oss veldig til det, sier han.

Spiller på vegne av publikum

Som haugalending betød oppgjørene mot Brann litt ekstra, selv om kampene mot Viking var de aller største. Nå føles ikke oppgjørene mot Brann like spesielle for Søderlund selv, som er klar over den historiske rivaliseringen mellom Rosenborg og Brann.

— Det var spesielt å møte Brann da jeg spilte i Haugesund. Det var et av de lagene som lå nærmest og det var alltid god stemning på tribunen. Nå føles det egentlig ut som et vanlig lag, men de sier det er kjekt å slå Brann her oppe. Så det betyr mer på vegne av publikum, sier han.

- Må vinne for å vise tittelambisjoner

Og med to av Norges mest kravstore publikum har én seier hver på de fire første seriekampene, blitt møtt med skuffelse blant supporterne. Søndag ønsker Søderlund å bruke anledningen til å overbevise publikum om at Rosenborg kan gjøre alvor av tittelambisjonene.

— Det er på tide å vise at vi ønsker å henge med helt der opp. Vi skal vise publikum at de gjør rett i å komme på stadion. Vi må vise god angrepsfotball og produsere mange mål, slik at de kommer tilbake. Det er ikke noe press, men vi skal vinne denne kampen, sier Søderlund, som sammen med resten av Rosenborg-miljøet har måtte tåle mye mediefokus på «Bille-saken» denne uken.

- Bille er en av gjengen

— Jeg har bare kjørt på som vanlig og jobbet for å komme i så god form som mulig. Jeg jobber hardt hver uke for å komme tilbake på et høyt nivå. Det med støyen har gått helt fint og Nicki er en av oss. Det er null problem, sier han.

Startet på kort varsel

Etter å ha blitt tiltenkt en plass på benken i tredje seriekamp på rad, fikk Søderlund mandag morgen beskjed om å erstatte Nicki Bille Nielsen på kort varsel mot Bodø/Glimt.

— Jeg prøver å forberede meg som om jeg skal spille hver kamp, selv om jeg i utgangspunktet skulle starte på benken i Bodø. Av og til skjer uforutsette ting, da må man være klar og skjerpet for å komme innpå, sier Søderlund som leverte scoring og assist mot Glimt, før det trolig ble scoring mot Orkla på torsdag.

— Det er usikkert om John Chibuike rørte ballen før eller etter streken, men jeg satser på at det var mitt mål. Uansett kjennes det bra ut for tiden. Jeg kjenner jeg er på gang. Det er kjekt etter en tung start for meg og laget, sier han.

Perry-skryt

Søderlund får trolig fornyet tillit i kveldens kamp på Lerkendal. RBK-trener Per Joar Hansen ville ikke gå ut med startelleveren, men er fornøyd med måte Søderlund har taklet den siste uken på.

— Han gjorde en kanonmatch mot Bodø/Glimt og har vist denne uken at han vil stå i elleveren. Som laget har han taklet uken på en god måte. Så får vi som om han starter mot Brann, sier Perry.

Antatt RBK-ellever mot Brann:

Alexander Lund Hansen - Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik – Mix, Mike Jensen, Daniel Berntsen - Riku Riski, Alexander Søderlund, Morten Gamst Pedersen

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering