Orlov kan forsvinne fra Brann: - Kan være best med en ny utfordring

Jakob Orlovs agent vil vite hvor Brann står.

Jakob Orlovs agent er ikke fornøyd med svenskens situasjon i Brann.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

22. juli åpner det norske overgangsvinduet. En av dem som kan forsvinne fra klubben i ukene som følger, er den svenske spissen Jakob Orlov.

Det bekreftes av spillerens agent, Per Jonsson.

— Kanskje vil det beste være å finne en ny utfordring for Jakob, sier Jonsson til BT.

Han er ikke fornøyd med Orlovs situasjon i Brann i øyeblikket. Etter halvspilt serie har spilleren bare startet seks kamper. På dem, samt tre innhopp, har han gjort fire mål.

— Jeg synes ikke Brann har utnyttet ham som de burde. Med Jakob vet man hva man får. En hardtarbeidende spiller som er god i boksen og godt likt, sier agent Jonsson.

Orlov ble hentet til Brann av Rikard Norling vinteren 2014. Det kostet Sportsklubben rundt fire millioner kroner. Å få tilsvarende sum i retur, halvannet år før Orlovs kontrakt utløper, er ikke realistisk.

- Hvordan vurderer du interessen rundt ham nå, Jonsson?

— Jeg vet at det er klubber som liker ham, men jeg er nødt å vite mer om hvor Brann står før noe blir interessant. Målet vårt er som alltid å finne en god løsning, sier Jonsson.

Les også

Fem Brann-spillere på vårens lokale lag

Soltvedts svar

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, gir følgende respons på Jonssons uttalelser:

— Vi i Brann forholder oss til spillernes kontrakter. Dukker det opp noe som kan bidra til endring på disse, tar vi det med spiller, agent og annen klubb.

Brann og Orlovs agent skal ikke være i tett dialog for tiden. Orlov var i vinter svært nær en overgang til klubben Aktobe i Kasakhstan. Det skal ikke være en aktuell arbeidsgiver for ham nå.

BT har tidligere skrevet at Branns handlingsrom i overgangsvinduet, ser ut til å bli svært begrenset. Økonomien er anstrangt og det er usikkerhet rundt neste års divisjonsstatus. I tillegg kommer det signaler om at klubbledelsen ikke ønsker å be sin trofaste giver Trond Mohn om pengehjelp.

Brann trenger å selge spillere, dersom de skal fornye stallen.

Jakob Orlov har som resten av Brann-spillerne ferie denne uken. Han har ikke besvart BTs henvendelser.

Trener Lars Arne Nilsen er også på ferie, men har tidligere uttalt seg om Orlov, som han har brukt som en løsning på midtbanen.

— Han er så klok og har så stor arbeidskapasitet at han kan løse en midtbanerolle også. I alle fall hvis vi trenger mål, har Nilsen sagt. <

Publisert: