Brann får igjen millionene de ga for Badji

Bare papirarbeid og pengegarantier gjenstår før Stéphane Badji blir klar for Istanbul Basaksehir.

FERDIG: Stephane Badjis innsats mot Mjøndalen ble hans avskjed med Brann Stadion. Han ble byttet ut.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Brann får om lag 6,5 millioner kroner for spilleren.

Torsdag ettermiddag kom partene til enighet om overgangssummen for Badji. Senegaleseren røk tirsdag ut av Afrikamesterskapet, men slipper nå trolig å vende tilbake til vanlige treninger i Bergen. Hans personlige betingelser er for lengst avklart og torsdag ble også Brann og den tyrkiske klubben enige om totalrammen for overgangen. Etter det BT har grunn til å tro ligger den på rundt 6,5 millioner kroner, før diverse agenter har fått sine honorarer. Nå gjenstår det bare å skaffe til veie vanntette garantier rundt betalingen for spilleren.

Les også

Derfor mener Norling Brann er bedre enn i fjor

Mye papirarbeid

Dermed får Brann igjen det aller meste av sine utlegg på spilleren, som kostet fem millioner kroner da han gikk fra Sogndal i 2013. Siden har Brann punget ut med ytterligere en million kroner til sogningene. Det var Trond Mohn som finansierte spillerkjøpet, og det er foreløpig ukjent om rettigheter knyttet til videresalget senere er overført til investorselskapet Hardball. I og med at reglene rundt tredjepartseierskap nå er strammet til av det internasjonale fotballforbundet FIFA, er det også uklart hvordan midlene blir fordelt i etterkant av salget.

Brann har vært opptatt av å få overgangen i orden i relativt god tid før overgangsvinduet stenger. Dette skyldes at den kjøpende tyrkiske klubb må skaffe til veie betalingsgarantier som gjør av Brann slipper å havne i samme uføre som etter Erik Huseklepps Bari-overgang i 2011. Da viste det seg at søritalienerne ikke var i stand til å gjøre opp for seg, etter at det viste seg at dokumentene de leverte fra seg likevel ikke var en bankgaranti. Senere fikk Brann så godt som alle midlene de hadde krav på etter salget.

Les også

Bye, bye, Badji

Isanbul Basaksehir ligger for tiden på femte plass i den tyrkiske toppdivisjonen. Klubben er bare 25 år gammel, og er ikke blant de største i Tyrkia. I Istanbul er det i fremste rekke Galatasaray, Besiktas og Fenerbahce som tiltrekker seg oppmerksomhet fra media og fans, og det er da også disse tre klubbene som nå kjemper om seriemesterskapet ti-tolv poeng foran de øvrige lagene i toppdivisjonen. Istanbul Basaksehirs store stjerne er den aldrende landslagsspissen Semih Sentürk.

Les også

Disse kampene sender vi fra La Manga

Kontroverser

Badji fikk 50 seriekamper for Brann, men rakk aldri å oppleve å score et seriemål. Senegaleseren har vært en utpreget defensiv midtbanespiller i Norge. Samarbeidet med Rikard Norling bar aldri frukter, da svensken foretrekker såkalte "toveis" midtbanespillere. Forholdet mellom Badji og Norling ble aldri spesielt godt, og Badji har vært ekstremt tydelig på at han ønsket seg bort fra Brann i dette overgangsvinduet. Også West Ham og Queens Park Rangers har snust på spilleren i form av henvendelser til Brann, men det var ingen andre aktører enn den tyrkiske klubben som var villige til å kjøpe spilleren.

Badjis andre og siste sesong som Brann-spiller var tidvis problematisk for ham.

I en tidlig cuprunde mot Varegg kom to tilskuere med rasistiske tilrop mot Badji. Spilleren ble rasende og måtte holdes tilbake av lagkamerater. Få dager senere ble han utvist mot Rosenborg i Trondheim. Da reagerte Badji ved å gå etter dommer Svein-Erik Edvartsen. Situasjonen endte med at trener Norling gikk ut på gresset og hentet ham.

Les også

Godset sparker i gang La Manga-sendingene

Fikk hjelp av Hauge

Daværende daglig leder Roald Bruun-Hanssen tok deretter initiativ til å sende Badji i samtaler med eks-toppdommer Terje Hauge.

— Praten med den den tidligere dommeren har hjulpet meg mye. Nå er jeg nødt til å følge reglene slik de er i Norge. Jeg har alltid spilt hardt, men jeg må beholde roen i alle situasjoner. Det er ikke alltid like lett, med tanke på spillestilen jeg har. Men det er min oppgave å tilpasse meg, sa Badji etterpå.

Høsten hans ble langt bedre, selv om Branns resultater ikke bedret seg.

Publisert: