Grønner mener stopperkonkurrenten bør spille neste kamp

Jonas Grønner (21) var selvkritisk etter å ha blitt vraket. Han mener faktisk at erstatteren bør få fornyet tillit.

Jonas Grønner ble vraket mot Jerv. Nå håper han at konkurrenten får spille neste kamp også.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

KRISTIANSAND (bt.no): — Når prestasjonene ikke har vært på topp, så får en annen sjansen. Veien til benken er ikke veldig lang når man ikke presterer, oppsummerer Jonas Grønner.

For første gang denne sesongen så han Brann spille en seriekamp fra benken. At Grønner, som har nytt stor tillit både i vinter og i sesongstarten, skulle bli benket til fordel for 18 år gamle Fredrik Pallesen Knudsen, var kanskje den største av flere overraskelser i Rikard Norlings laguttak i uavgjortkampen mot Jerv.

Ydmykt forklarer Grønner at han har forståelse for trenerens valg. Han var skuffet, men fattet.

— Rikard og jeg hadde en god samtale dagen før kamp, hvor jeg forsto hans begrunnelse og han forsto min skuffelse. På midtstopperplass har vi mange spillere som kan prestere godt, og det viste Fredrik mot Jerv, sier Grønner.

Les også

«Karadas bortimot ubehjelpelig som stopper»

Vil gi Knudsen en ny sjanse

Han mener faktisk at stopperkollegaen, eller konkurrenten om du vil, presterte så godt, at han også bør få spille neste kamp mot Ranheim.

— Fredrik spilte en god kamp, synes jeg. Selv om jeg er mer etablert enn ham, så fikk han sjansen fordi han har prestert. Det gjorde han i går også. Jeg unner ham faktisk å spille neste kamp, sier Grønner.

Fredrik Knudsen imponerte mot Jerv. Her fra cupkampen mot Os.

Det høres merkelig ut. Man skulle jo tro at Grønner selv ønsket å spille. Det noe pussige utsagnet forklarer han slik:— Jeg kjenner meg veldig godt igjen i Fredriks situasjon. I år er jeg den etablerte som har skuffet, da får han sjansen i stedet for meg og griper den. Det har jeg gjort tidligere også, uten at jeg nødvendigvis har fått spille neste kamp. Derfor håper jeg at han får kamp til, så får jeg heller ta plassen tilbake etter hvert, sier 20-åringen, og fortsetter:

— Jeg vil at de beste skal spille til enhver tid, så er det min jobb å sørge for å være en av dem. Jeg trengte gjerne et spark bak og få påpekt at man ikke må ta noe for gitt. I fjor slo jeg sterkt tilbake etter å ha havnet på benken. Jeg må bare sørge for at det ikke alltid må gå så langt, sier Grønner.

Les også

Brann-keeperens hjemby står i flammer

Overrasket over laguttaket

Selv var Fredrik Pallesen Knudsen fornøyd med sin egen prestasjon i sin første seriekamp for sesongen.

— Jeg synes jeg presterte greit. Jeg gjorde det jeg fikk beskjed om, vant duellene og gikk i krigen. Det er ikke mye jeg kunne ha gjort med de to målene vi slapp inn, sier 18-åringen på 192 centimeter, som legger til at kamper med mange dueller er dem som passer ham aller best.

- Var du overrasket over laguttaket?

— Jeg var litt overrasket, og jeg fikk egentlig ikke noen begrunnelse på hvorfor. Men jeg forstår hva Rikard har tenkt. I en bortekamp mot Jerv på en elendig bane ventet vi at det kom en del lange baller, og da kommer mine og Azars (Karadas) styrker mer til sin rett, sier han.

Les også

«Under Norling har Brann gått fra å være skuffende til å bli flaue og pinlige»

— La inn en god søknad

- Jonas Grønner mener at du også bør starte neste kamp. Hva tenker du om det?

— Han mener det, ja. Laguttaket er opp til Rikard, men jeg synes jeg la inn en god søknad, sier han politisk korrekt.

Knudsens eneste 90-minuttere denne sesongen har vært cupkampen mot Os og en kamp mot Austevoll i 3. divisjon for Brann 2. Norling har ikke for vane å røpe hvem som kommer til å spille neste kamp, og gjorde ikke noe unntak da han ble spurt om Knudsen kom til å få en ny sjanse mot Ranheim allerede torsdag.

— Vi har mange gode spillere som konkurrerer om de samme plassene. Hvem som spiller får du se på torsdag, sier Norling.

Publisert: