Contador: - Frys ned dopingprøven

Alberto Contador vil vente på at ny teknologi renvasker ham.

  • Kurt B.M. Haugli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Les også:

Tre dager etter at det ble kjent at Alberto Contador hadde levert en positiv dopingprøve, holder han hardnakket på at han er uskyldig.

Vil lagre prøvene

Nå ber han om at både urinprøven og blodprøven som ble tatt 21. juli, den siste hviledagen i Tour de France, blir frosset ned.

— Disse skal tas vare på til teknologien er så bra at det kan bevises at jeg ikke var dopet under årets Tour de France, sier Contador til nyhetsbyrået AP.

Dopingprøvene viste innhold av det forbudte stoffet clenbuterol. Det er også kommet frem at analyselaboratoriet i Köln skal Har mistanke om bloddoping i prøven. Noe som kan tyde på at Alberto Contador kan ha fått overført sitt eget blod i forkant av dopingtesten.

Også denne mistanken om doping avviser Alberto Contador på det mest bestemte.

Holder fast med kjøttforklaringen

Han holder fast ved at det var forurenset kjøtt, kjøpt i den spanske byen Irun og tilberedt av lagets kokk, som er kilden til den positive dopingprøven.

Samtidig er han klar over at det er vanskelig å bli trodd ettersom han bedriver en sport med et mildt sagt tvilsomt dopingrykte.

I spanske medier blir det lørdag meldt om at Alberto Contador kan få en veldig mild straff. Det var en veldig liten mengde clenbuterol som ble funnet i dopingprøven og det kan ifølge sportsavisen AS ende opp med en utestenging på tre måneder. Contador skal kunne sone denne straffen utenfor sesongen.

- Spania har et problem

Lørdag ble nok en spansk syklist avslørt som juksemaker. Gunn-Rita-rival dopingtatt som har testet positivt på EPO. Hun er dermed den fjerde spanske syklisten denne uken som blir avslørt. I tillegg til Contador ble det torsdag Testet positivt sammen med lagkamerat avga positive dopingprøver under Vuelta a España.

Presidenten i det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Pat McQuaid er lite fornøyd med uken som også har vært VM-uke for sykkelsporten.

- Spania må innse at de har et dopingproblem og myndighetene med komme med tiltak for å stoppe dette, sier McQuaid.

Han synes det er lite hyggelig at 50 prosent av alle dopingsakene i sykkelsporten har sitt opphav i Spania.

— Sykling er en viktig sport i Spania og vi forventer støtte fra myndighetene i kampen for å gjøre det til en ren sport i fremtiden, sa McQuaid fra VM-byen Melbourne i Australia.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Har mistanke om bloddoping

  2. Testet positivt sammen med lagkamerat

BT anbefaler

Skal fly med SAS i dag. Vet ennå ikke om de får reist.

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN